2.1_p.48_brovaseptol

Brovaseptol injectabil

  • Tratamentul animalelor în cazul bolilor cauzate de microorganisme sensibile la sulfadimidină, sulfadiazină și trimetoprim.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, caprine, cai, porci, iepuri, câini, pisici.
Compoziţie 1 g conţine în calitate de substanţă activă:

Sulfadimedină sodică – 300 mg
Sulfadiazină sodică – 300 mg
Trimetroprim hidrosolubil 30% – 400 mg

Medicamentul se completează adăugător cu diluant-soluţie de clorură de sodiu 0,9%.

Indicaţii
  • Bovine, ovine: tratamentul animalelor cu septicemie, pododermatită şi abcese, întratamuntul bolilor respiratorii (rinită, bronşită, pneumonie); a tractului digestiv (disenteria anaerobă a mieilor, gastroenterite), a sistemului uro-genital (vaginită, uretrită, metrită, mastită), provocate de microorganismele sensibile la substanţele active a medicamentului dat.
  • Porcine:  tratamentul animalelor cu pneumonie enzootică, agalaxia bacteriană a scroafelor, disenterie, boala edemelor, rujet, salmoneloză, pasteureloză provocate de agenţii patogeni sensibili la sulfadimedină, sulfadiazină  şi trimetoprim.
  • Cabaline: tratamentul animalelor diaree (mînji), metrită contagioasă, morvă, equitana sau altele provocate de microorganisme sensibele la sulfadimedină, sulfadiazină  şi trimetoprim.
  • Iepuri: tratamentul animalelor cu gastroenterite, colibacterioză, pasteureloză, coccidioză, pneumonie, rinită infecţioasă provocate de microorganisme sensibile la componentele Brovaseptol injectabil.
Doze şi mod de administrare Soluţia se prepară înainte de administrare, folosind diluantul (soluţie sterilă de clorură de sodiu 0,9%). La 3,3 g se adaugă 8 ml de diluant, la 6,6 – 16 ml. Soluţia primită se administrează intramuscular în următoarele doze:

  1. bovine, ovine, porcine, cabaline – 0,6-0,8 ml/10 kg masă corp;
  2. câini, pisici, iepuri – 0,1-0,15 ml/1 kg masă corp cu rapel de 2-4 ori, la interval de 24 ore.

Durata optimă a curei de tratament e de 5 administrări. În caz că simptomele clinice mai persistă, cura se prelungeşte cu 2 zile.

Bovinelor se admite administrarea intra-aortică în cazul bolilor bacteriene a uterului, a ugerului şi copitelor membrelor pelvine.

Contraindicaţii A nu se indica animalelor cu sensibilitatea individuală sporită la componentele preparatului, cu disfuncţia rinichilor sau ficatului.
Nu se diluiază cu soluţie de novocaină și nu se folosește concomitent cu derivatele acidului paraaminobenzoic.
Precauţii Carne – bovine, ovine, cabaline, porcine – 10 zile.
Lapte în consum uman peste 4 zile de la ultima administrare.
Produsele de origine animală obținute pînă la expirarea termenului limită se dau în hrana animalelor neproductive sau se utilizează conform hotărîrii medicului veterinar.
Prezentare Flacoane din sticlă a cîte 3,3 g şi 6,6 g, cu dop de cauciuc şi capac din aluminiu plasate în cutii de carton şi flacon din sticlă a cîte 8 ml şi 16 ml de soluţie sterilă de clorură de sodiu 0,9%.
Condiţii de depozitare La loc uscat, ferit de lumină la T+0+25`C
Valabilitate 2 ani. După reconstituire 6 zile cu respectarea condiţiei de păstrare în frigider la T +5 +8 C.
Brovaseptol injectabil

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON