2.1_p.48_brovaseptol

Brovaseptol injectabil

 • Tratamentul animalelor în cazul bolilor cauzate de microorganisme sensibile la sulfadimidină, sulfadiazină și trimetoprim.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, porcine, cabaline, câini, pisici, iepuri.
Compoziţie
 • 1 g conține  în calitate de substanță activă:
  Sulfadimedină sodică – 300 mg,
  Sulfadiazină sodică – 300 mg,
  Trimetoprim hidrosolubil 30% – 400 mg,
  Medicamentul se completează adăugător cu diluant-soluţie de clorură de sodiu 0,9%.
Indicaţii
 • Bovine, ovine: tratamentul animalelor cu septicemie, pododermatită și abcese, în tratamentul bolilor respiratorii (rinită, bronșită, pneumonie); a tractului digestiv (disenteria anaerobă a mieilor, gastroenterite), a sistemului uro-genital (vaginită, uretrită, metrită, mastită), provocate de microorganismele sensibile la substanțele active a medicamentului dat.
 • Porcine: tratamentul animalelor cu pneumonie enzootică, agalaxia bacteriană a scroafelor, disenterie, boala edemelor, rujet, salmoneloză, pasteureloză provocate de agenții patogeni sensibili la sulfadimedină, sulfadiazină și trimetoprim.
 • Cabaline: tratamentul animalelor cu diaree (mînji), metrită contagioasă, morvă, equitana sau altele provocate de microorganisme sensibile la sulfadimidină, sulfadiazină, trimetoprim.
 • Iepuri: tratamentul animalelor cu gastroenterite, colibacterioză, pasteureloză, coccidioză, pneumonie, rinită infecțioasă provocate de microorganisme sensibile la componentele Brovaseptol injectabil.
Doze şi mod de administrare
 • Soluția se prepară înainte de administrare, folosind diluantul (soluție sterilă de clorură de sodiu 0,9%). La 3,3g se adaogă 8 ml de diluant, la 6,6g-16 ml. Soluția primită se administrează intramuscular în următoarele doze:
  – bovine, ovine, porcine, cabaline – 0,6-0,8 ml/10 kg masă corp;
  – iepuri- 0,1-0,15 ml/1 kg masă corp cu rapel de 2-4 ori, la interval de 24 ore.
  Durata optimă a curei de tratament e de 5 administrări. În caz că simptomele clinice mai persistă, cura se prelungește cu 2 zile.
  Bovinelor se admite administrarea intra-aortică în cazul bolilor bacteriene a uterului, a ugerului și copitelor membrelor pelvine.
Contraindicaţii
 • A nu se indica animalelor cu sensibilitate individuală sporită la componentele preparatului, cu disfuncția rinichilor sau a ficatului. Nu se  administrează femelelor în lactație și gestante în ultimul trimestru. Nu se diluiază cu soluție de novocaină și nu se folosește concomitent cu derivatele acidului paraaminobenzoic.
Precauţii
 • Carne- bovine, ovine, cabaline, porcine-10 zile, lapte în consum uman peste 4 zile de la ultima administrare. Produsele de origine animală obținute pînă la expirarea termenului limită se dau în hrana animalelor neproductive sau se utilizează conform hotărîrii în medicului veterinar.
Prezentare
 • Flacoane din sticlă a cîte 3,3 g și 6,6 g ,cu dop de cauciuc și capac din aluminiu plasate în cutii de carton și flacon din sticlă a cîte 8 ml și 16 ml de  soluție sterilă de clorură de sodiu de 0,9%.
Condiţii de depozitare La loc uscat, ferit de lumină la T+0+25`C
Valabilitate 2 ani.
Brovaseptol injectabil

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON