prod1038

Borgluconat de calciu

  • Pentru prevenirea și tratamentul stărilor cu carență de calciu la animale (pareza postpartum, eclampsie, rahitism, tetanie, osteomalacie, boli alergice, intoxicație).

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, caprine, cabaline, câini, pisici…
Compoziţie
  • Gluconat de calciu – 0,2 g / ml, acid boric – 0,0185 g / ml, tetraborat de sodiu – 0,013 g / ml, substanță auxiliară – până la 1 ml.
Indicaţii
  • Pentru prevenirea și tratamentul parezei postpartum, spasmofilie, eclampsie, șoc, boală de transport, rahitism, tetanie, osteomalacie, retenție postpartum, depuneri prenatale și postnatale, boli alergice, intoxicație la animalele de fermă și câini.
Doze şi mod de administrare

Medicamentul se administrează intravenos sau subcutanat la o doză de 0,5 ml / kg de greutate animală o dată și, dacă este necesar, în mod repetat la aceeași doză după 24 de ore.

Dozele maxime unice de borgluconat de calciu sunt prezentate în tabel:

Specia animalului

Doze unice maxime, ml / animal

Bovine

250-300

Cabaline

150-200

Ovine, caprine

50-100

porcine

30-100

câini

5-25

Dozele și timpul de aplicare depind de greutatea animalului și de evoluția bolii.

Contraindicaţii
  • Creșterea sensibilității individuale a animalului la halourile de calciu și hipercalcemia. Cu prudență (sub supravegherea medicului veterinar), medicamentul este prescris pentru deshidratare, diaree, tulburări electrolitice (risc de hipercalcemie). Nu este permisă utilizarea medicamentului simultan cu carbonați, salicilați, sulfați, antibiotice cu tetraciclină și se amestecă medicamentul într-o singură seringă cu alte medicamente.
Precauţii
  • Nu.
Prezentare
  • Flacon de 100 ml
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor de la 5°C până la 25°C
Valabilitate 2 ani de la data producerii.
Borgluconat de calciu

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON