amatib-foto-300x300

Amatib 80%

 • Pulbere hidrosolubilă indicată în profilaxia și tratamentul bolilor sistemului respirator, infecțiilor gastro-intestinale, miningite, artrite și infecții secundare cauzate de microorganisme sensibile la amoxiciclină.

Descriere produs

Specie Bovine, caprine, ovine…
Compoziţie
 • 1 g = amoxicilină trihidrat 800 mg (echivalent cu amoxicilină 697 mg).
Indicaţii
 • Porci – Tratamentul infecțiilor tractului respirator, infecții gastro-intestinale, meningite, artrite și infecții secundare cauzate de microroganisme sensibile la amoxicilină.
 • Păsări – Tratamentul infecțiilor tractului respirator și gastro-intestinal (altele decât salmoneloze) cauzate de microroganisme sensibile la amoxicilină.
Doze şi mod de administrare
 • Porci: se administrează în apa de băut și în în hrană.
 • Păsări: se administrează în apa de băut.
 • Păsări: Doza recomandată este de 16 mg amoxicilină trihidrat per kg greutate corporală și pe zi (echivalent cu 14 mg amoxicilină/kg greutate corporală, sau 20 mg produs/kg greutate corporală) administrată în apa de băut, timp de 3-5 zile.
  Porci: Doza recomandată este de 16 mg amoxicilină trihidrat per kg greutate corporală și pe zi (echivalent cu 14 mg amoxicilină/kg greutate corporală, sau 20 mg produs/kg greutate corporală), timp de 3-5 zile.

Pentru calculul cantității necesare de produs de uz veterinar, în mg per litru de apă de băut, poate fi utilizată următoarea formulă:
x mg produs per kg greutate greutate corporală medie (kg) corporală pe zi x a animalelor care trebuie = x mg produs per litru de
____________________________________tratate____________________ apă de băut
consum zilnic mediu de apă (litri) per animal
Pentru a asigura o dozare corectă, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil, pentru a evita subdozarea.
Pentru administrarea cantității calculate de produs se recomandă utilizarea unor cântare calibrate corespunzător.
Administrarea o dată pe zi Este recomandată administrarea produsului o dată pe zi, în apa de băut, pentru o perioadă limitată de timp. Restricționați accessul la apa de băut pentru aproximativ două ore (mai puțin în perioadele călduroase), până în momentul administrării medicației. Presărați cantitatea zilnică calculată de pulbere pe suprafața apei, într-un recipient cu 5-10 litri apă. Se amestecă bine, până când pulberea s-a dizolvat. Această soluție se amestecă prin agitare în volumul de apă potabilă care va fi consumată în aproximativ 2 ore. Solubilitatea maximă a produsului în apă este de aproximativ 8 g/1, la temperatura camerei (aproximativ 20° C).
Solubilitatea maximă poate fi scăzută în mod considerabil la temperaturi mai joase. Trebuie asigurată dizolvarea completă a pulberii.Tratament continuii Prepararea apei medicamentate trebuie să asigure o cantitate de produs care să fie consumată in următoarele 12 ore. Orice cantitate de apă medicamentată neutilizată trebuie eliminată după 12 ore și trebuie pregătită apă medicamentată proaspătă pentru următoarele 12 ore. Concentrația maximă a apei medicamentate pre-diluate este de aproximativ 8 g/1 la temperatura camerei (aproximativ 20° C).
Solubilitatea maximă poate fi scăzută în mod considerabil la temperaturi mai joase. Trebuie asigurată dizolvarea completă a pulberii.
La speciile țintă, aportul de apă poate varia în funcție de diverși factori, inclusiv temperatura mediului, vârstă și tipul de furaj.
Administrarea în furaje la porci Produsul poate fi, de asemenea, administrat în furaj, în doza zilnică recomandată. Acest mod de administrare este destinat numai pentru tratamentul individual al porcilor, în fermele în care este necesar tratamentul unui număr mic de porcine. Pentru administrarea în furaje este adecvat numai ambalajul de 100 g.
Grupurile mai mari de animale trebuie tratate cu apă medicamentată. înainte de fiecare administrare, pulberea trebuie amestecată cu atenție într-o cantitate mică de furaj și trebuie administrată în mod direct animalului, înaintea rației principale. Trebuie avută grijă pentru asigurarea consumului complet al furajelor medicamentate, înainte de a furniza restul rației zilnice.

Contraindicaţii
 • Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate cunoscută la penicilină sau la alte substanțe din grupul beta-lactaminelor.
 • Nu se utilizează la animale cu afecțiuni renale severe, inclusiv anurie sau oligurie.
 • Nu se utilizează la iepuri, porcușori de Guineea, hamsteri, gerbili sau orice alte ierbivore mici.
 • Nu se utilizează la rumegătoare sau cai.
 • Nu se utilizează în cazul infecțiilor cu bacterii producătoare de beta-lactamază.
 Precauţii
 • Porci (Carne și organe): 2 zile.
 • Păsări (Carne și organe): 1 zi.
 • Nu este autorizată utilizarea la păsările care produc ouă pentru consum uman.
 • Nu se utilizează în interval de 3 săptămâni de la începutul perioadei de ouat.
Prezentare
 • Pungi termosigilate din PET-A1-PE, ce conțin 100 g, 250 g sau 500 g pulbere.

*Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Condiţii de depozitare
 • Produs medicinal sigilat nu necesită condiții speciale de depozitare.
 • După prima deschidere a ambalajului, se păstrează la temperatură mai mică de 25°C.
 Valabilitate
 • Perioada de valabilitate a produsului medicinal veterinar așa cum este ambalat pentru vânzare: 2 ani.
 • Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: Pungă de 100 g: 1 lună.
 • Pungi de 250 g și 500 g: 2 luni.
 • Perioada de valabilitate după diluare, conform indicațiilor: 12 ore.
Amatib 80%

Informații suplimentare

Clasificarea pe grupuri

Antimicrobiene şi Antimicotice

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON