unnamed

Coliflox

Coliflox buvabil se indică în tratamentul și profilaxia colibacteriozei, salmonelozei, bolilor respiratorii cronice, streptococozei, enteritei necrotice, hemofilozei, micoplasmozei, în cazul bolilor mixte și celor secundare a bolilor virale la păsări, purceilor-în cazul colibacteriozei și enteritelor bacteriene agenții cărora sunt sensibili la enrofloxacină și colistin.

Product Description

Specie Păsări, porcine.
Compoziţie
 • Coliflox buvabil- soluție buvabilă care în 1 ml conține în calitate de substanțe active: enrofloxacină-100 mg, colistin sulfat-1000000UI și excipienți.
Indicaţii
 • Coliflox buvabil se indică în tratamentul și profilaxia colibacteriozei, salmonelozei, bolilor respiratorii cronice, streptococozei, enteritei necrotice, hemofilozei, micoplasmozei, în cazul bolilor mixte și celor secundare a bolilor virale la păsări, purceilor-în cazul colibacteriozei și enteritelor bacteriene agenții cărora sunt sensibili la enrofloxacină și colistin.
Doze şi mod de administrare
 • Coliflox buvabil se administrează per os, cu apa de băut în grup, puilor broiler, păsărilor de prăsilă, tineretului de înlocuire și curcilor în doză de 0,5ml/1 l apă, timp de 3-5 zile; în caz de salmoneloză, infecții mixte și în cazul bolilor cronice 1,0ml/1 l apă timp de 5 zile.
 • Pe durata tratamentului,e important ca pasărea să primească doar apă cu medicament.
 • Soluția curativă se prepară zilnic, în volum necesar pentru tot parcursul zilei. Purceilor Coliflox buvabil se administrează în doză de 0,3 ml/kg masă corp, cu apa (în raport de 1:1), o dată pe zi, timp de 2-3 zile. În cazuri grave, doza poate fi majorată la 0,5 ml/kg masă corp.
Contraindicaţii
 • Sensibilitate individuală sporită la componentele preparatului. A nu se administra găinilor ouătoare și tineretului de înlocuire cu 2 săptămîni pînă la începutul pontei din cauza acumulării enrofloxacinei în ouă, femelelor gestante și în lactație, purceilor sub 20 kg, animalelor cu patologii a țesutului cartilaginos, cu patologii renale, hepatice și a SNC însoțite de convulsii.
 • Este contraindicată administrarea concomitentă cu levomicetina, macrolidele, tetraciclinele, teofilina, ionoforii polieterici, antiinflamatoarele nesteroidiene, preparatele de magneziu și calciu.
Precauţii
 • Păsări – 11 zile.
 • Porcine – 14 zile.Carcasele obținute înainte de expirarea termenului limită, se dau în hrana animalelor de blană.
Prezentare
 • Flacon din sticlă întunecată a cîte 10; 20; 50 și 100 ml cu dop din cauciuc și capac din aluminiu.
Condiţii de depozitare
 • A se păstra la loc întunecos , separat de produse alimentare și furaje, la T0C +50C+250C,

în locuri inaccesibile copiilor.

Valabilitate 2 ani de la data producerii.
Coliflox

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accessories
Bees
Insects
Cattle
Horses
Dogs
Small cattle
Rabbits
Sheeps
Poultry
Fish
Rodents
Cats
Swine

DOZATRON