87e1bba915de7d0325b8d2e193a2279a

Tilozin 200

Tilozina este indicată în tratamentul infecţiilor aparatului respirator, genital, urinar şi a ugerului, produse de bacteriile sensibile la Tilozina bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, păsărilor cîinilor şi pisicilor, în tratamentul dizenteriei şi pneumoniei enzootice la porci, al leptospirozei la cîini şi pisici.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine și caprine, porcine, cîini și pisici
Compoziţie Forma medicamentoasă: soluție injectabilă.
Tilozina 200 în 1 ml conține în calitate de substanță activă ( în formă bazică) 200 mg, iar în calitate de adjuvanți propandiol, alcool benzilic și apă pentru injecții.
Indicaţii Tilozina este activă față de bacteriile Gram+ și unele Gram-, inclusiv: Coli., Bacillus anthracis,Pasteurella spp., Haemophilus spp, Leptospira spp., Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Erysipelothrix spp., Coryebacterrium sp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Treponema spp. (Brachyspira). Tilozina posedă acțiune bacteriostatică, suprimînd sinteza proteică în celula bacteriană, ca rezultat a formării complexului 50S-subunitate ribozomală.

Tilozin 200 se folosește în tratamentul:

  • Bronhopneumoniilor l a bovine, ovine și caprine, porcine, cîini și pisici;
  • Mastitelor la bovine;
  • Pneumonie enzootică, artritp, dizenterie, rinita atrofică a porcinelor;
  • Agalaxia infecțioasă a ovinelor și caprinelor;
  • Infecții secunadare în cazul bolilor virale.
Doze şi mod de administrare Tilozina 200 se administrează i/muscular, 1 dată pe zi, 5-7 zile consecutiv. La administrarea  repetată , locul injectării se schimbă.

Doze recomandate în raport  la 1 kg masa corporală a animalului:

Specia animalului Tilozina 200
VCM, viței 0,025-0,05 ml
Porci 0,05 ml/kg
Oi, capre 0,05-0,06 ml
Cîini, pisici 0,025-0,05 ml

În caz de administrare i/musculară, antibioticul se reabsoarbe rapid și atinge concentrația maximă în țesuturi, aproximativ timp de 1 oră. Concentrația terapeutică a antibioticului în organism se menține timp de 20-24 ore. Este eliminat din organism cu urina și bila, la animale în lactație- cu laptele.

Contraindicaţii Contraindicații spre administrare a preparatului Tilozina 200 poate servi sensibilitatea sporită a animalelor la tilozină.
Femelelor gestante și în lactație, preparatul se administrează cu precauție, sub controlul medicului veterinar.
Nu se recomandă administrarea concomitentă a Tilozin-ei 200 cu tiamulina, clindamicina, levomicetina, penicilinele ( în deosebi  ampicilina și oxacilina), cefalosporine și lincomicina în legătură cu diminuarea eficienței antibacteriene a tilozinei.
Precauţii  Sacrificarea animalelor după administrarea preparatului Tilozina 200 pentru consum uman se permite peste 8 zile după ultima administrare. Carcasele animalelor sacrificate pînă la expirarea termenului limită se folosesc în hrana animalelor de blană.
Laptele obținut de la animale în timpul administrării și timp de 4 zile după administrare , se interzice de afi folosit în consum uman.
Acest lapte poate fi folosit în hrana animalelor.
Prezentare Se prezintă ca o soluție transparentă, puțin vîscoasă de culoare pal-gălbuie.Se produce Tilozin 200 ambalat a cîte 20, 50, 100 ml în flacoane din sticlă, închise cu dopuri din cauciuc și capace din aluminiu. Fiecare ambalaj final conține instrucțiune pentru administrare.Se interzice a administra Tilozina 200 cu termen expirat.
Condiţii de depozitare A se păstra preparatul în ambalaj închis a producătorului, aparte de produse alimentare și furaje, la loc uscat, ferit de raze solare directe, la T0C +10+25Tilozina 200 a se păstra în locuri inaccesibile copiilor.
Valabilitate  Valabilitate cu respectarea condițiilor, în ambalaj închis – 2 ani din data producerii, după deschiderea flaconului – timp de 28 zile…
Tilozin 200

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON