7_p.119_glukoza

Soluție de glucoză 40%

Este indicat pentru tratamentul bolilor asociate cu tulburări ale sistemului nervos central (inhibarea și excitația), încălcarea sistemului nervos autonom, boli acute infecțioase acute, diferite forme de boli cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, pierderi semnificative de sânge. Soluțiile de glucoză sunt indicate în caz de otrăvire, intoxicație cu medicamente narcotice, mercur, arsenic, stricnină, nitrit de sodiu și alte substanțe.

Descriere produs

Specie Pisici, câini, bovine, ovine, caprine, cabaline…
Compoziţie 1 ml conține:

Glucoză (calculată ca anhidră) 400 mg.

Indicaţii Este indicat pentru tratamentul bolilor asociate cu tulburări ale sistemului nervos central (inhibarea și excitația), încălcarea sistemului nervos autonom, boli acute infecțioase acute, diferite forme de boli cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale, pierderi semnificative de sânge. Soluțiile de glucoză sunt indicate în caz de otrăvire, intoxicație cu medicamente narcotice, mercur, arsenic, stricnină, nitrit de sodiu și alte substanțe; Edem pulmonar, boli hepatice (hepatită și ciroză), lipsa diurezei; Acetonemie, hemoglobinurie post-partum la vaci, cetonurie și toxemie de vaci de lapte, cetonurie ovină; Contractilitate uterină slabă, pareză de maternitate; Ca agent hemostatic, în timp ce gastro-intestinal, pulmonar și alte sângerări interne, diateză hemoragică. Unele medicamente pentru a reduce toxicitatea sau prelungirea valabilității lor sunt dizolvate în soluții de glucoză.
Doze şi mod de administrare

Doar administrare intravenoasă. Înainte de injectare, soluția de glucoză este încălzită la temperatura corpului animalului.
Dozele:

cabaline – 30-120 ml,

VMC – 30-150 ml,

ovine, caprine – 10-30 ml,

porcine – 10-30 ml,

câini – 5-10 ml,

vulpi – 1-5 ml.

Contraindicaţii Nu.
Precauţii A nu se administra sub piele – este posibilă necroza țesutului subcutanat. În urma administrării rapide intravenoase – flebite, tromburi. Soluțiile dc glucoză sunt incompatibile cu heiametilentetramina (oxidează, urotropina), cu alcaloizi (duce la scindarea lor), cu anestezice generale (diminuiază acțiunea lor)- Glucoza considerabil diminuiază efectul analgezicilor, preparatelor adrenomimetice, inactivează streptomicina, scade eficiența nistatinei.
Prezentare Flacoane de 50, 100, 200 și 400 ml.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor de la 5°C până la 25°C
Valabilitate 2 ani de la data producerii.
Soluție de glucoză 40%

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON