diamond_eye_1

Ochi de diamant – picături ofralmice

Picături oftalmice Ochi de diamant face parte din grupa preparatelor combinate oftalmice.
Preparatul medicamentos posedă acțiune local bactericidă, antiiflamatoare și antiedematoasă.Clorhexidina conferă acțiune bactericidă față de bacteriile Gram+ și Gram-, dermatofiți și viruși lipofili.

Descriere produs

Specie Cîini, pisici.
Compoziţie Preparatul medicamentos în calitate de substanțe active în 1 ml conține: clorhexidină  bigluconat – 0,15 mg, taurină – 20 mg și acid succinic – 1 mg, iar în calitate de adjuvant-apă pentru injecții.
Indicaţii Picături oftalmice Ochi de diamant se indică cîinlor și pisicilor pentru igiena    zilnică  a ochilor ( înlăturarea exudatului uscat din unghiurile ochiului); diminuarea pruritului, iritarea și lăcrimarea în exces în caz de inflamație a mucoasei și hiperimiei vaselor globului ocular( sindromul „ ochiului roșu”); în scop curativ și preventivîn cazul conjunctivitelor acute și cronice, catarale și cataral-seroase; în profilaxia bolilor infecțioase a ochilor în urma traumelor și pătrunderii corpurilor străine; în profilaxia cataractei și proceselor degenerative de vîrstă, în modificările   distrofice a retinei și сorneei.
Doze şi mod de administrare Pentru toaletarea ochiului de zi cu zi și conjunctivite de grad ușor, cu un tampon steril îmbibat cu preparat se șterge bine ochiul și se înlătură toate impuritățile, după care se picură în sacul conjunctival , pisicilor și cîinilor cu masa pînă la 10 kg, cîte 1 picătură, cîinilor mai mari de 10 kg – cîte 2 picături. Prelucrările se efectuiază de 1-3 ori pe zi, după necesitate cu interval de 5-10 zile:

  • dacă se prelucrează 1 dată pe zi, nu mai mult de 45 zile, după care un interval de 10 zile;
  • dacă se prelucrează de 2 ori pe zi, nu mai mult de 20 zile, după care un interval de 7 zile;
  • dacă se prelucrează de 3 ori pe zi, nu mai mult de 14 zile și interval de 5 zile.

În caz de lăcrimare abundentă, sindromul” ochului roșu „,traume, corpuri străine sau substanțe iritante, preparatul se picură cîte 1-2 picături, de 3 ori pe zi, timp de 5-14 zile.

În scopuri preventive a cataractei și modificări degenerative de vîrstă a retinei și corneei, preparatul se administrează cîte 1-2 picături, de 2 ori pe zi, în cure de 20 zile și interval de 10 zile.

Contraindicaţii Picături oftalmice Ochi de diamant nu sunt recomandate în administrare animalelor productive.
 Precauţii Încaz de terapie complexă cu folosirea a maimultorremedii, intervalulîntreadministrări se recomandă nu maimic de 5 minute. Date despre compatibilitatea preparatului Picături oftalmice Ochi de diamant cu preparate din alte grupe farmacologice și adaosuri furajere nu sunt.
Prezentare Se prezintă preparatul ca o soluție transparentă de culoare albastru deschis.
Se produc Picăturile oftalmice Ochi de diamant ambalate a cîte 5, 10, 15 și 20 ml în flacoane-picurători din polimer, închise cu capece din polimer  swift-off  și sigiliu; a cîte 10, 15, 20 și 30 ml în flacoane  din sticlă de volum corespunzător, ermetic închise cu dopuri din cauciuc și capace din aluminiu.
Flacoanele-picurători și flacoanele din sticlă au ambalaj secundar, cutii individuale din carton și instrucțiune. 
Condiţii de depozitare A se păstra preparatul medicamentos în ambalajul închis al producătorului, la loc ferit de raze solare directe, aparte de produse alimentare și furaje, la T0C +5+250
 Valabilitate Valabilitatea preparatului în ambalaj închis a producătorului – 2 ani din data producerii, după prima deschidere-28 zile, la T0C nu mai mare de +80C. Se interzice folosirea preparatului cu termen expirat.
Ochi de diamant – picături ofralmice

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON