floron_premix_10kg

Floron premix 2%

Medicamentul are un efect bacteriostatic asupra microorganismelor sensibile, în protoplasmul celulei bacteriene se leagă de subunitatea ribozomală 70S, care blochează peptidil-transferaza enzimei, ceea ce duce la inhibarea sintezei proteinelor în bacteriile sensibile la nivelul ribozomilor.

Descriere produs

Specie Porcine, Acvacultura.
Compoziţie 100 g premix medicamentat contin 2 grame fluorfenicol.
Indicaţii Suine: – pleuropneumonie (Actinobacillus pleuropneumoniae) – rinita atrofica (Pasteurella multocida, Bordetella bronchiseptica) – boala Glasser (Haemophilus parasuis) – alte boli cauzate de microorganisme susceptibile la fluorfenicol (Mycoplasma hyopneumoniae, Mycoplasma hyorhinis, Salmonella cholerasuis si Streptococcus suis) Pesti: – furunculoza (Aeromonas salmonicida subsp.salmonicida) si infectii cu alte Aeromonas. – Vibrioza (Vibrio sp.) – Pasteureloza (Pasteurella piscicida) – alte boli produse de microorganisme sensibile la fluorfenicol.
Doze şi mod de administrare Suine: Doza zilnica: 1,5-2 mg fluorfenicol/kg greutate corporala (1,5-2 kg Floron/tona furaj). Durata tratament: 7 zile. Pesti: Doza zilnica: 10 mg fluorfenicol/kg greutate corporala (50 g Floron/100 kg greutate corporala peste, in furaj). Durata tratament: 10 zile la puiet si tineret, doza zilnica se divide in doua subdoze egale.
Contraindicaţii Terapia cu fluorfenicol este contraindicata in perioada de gestatie sau lactatie, inclusiv la vierii adulti de reproductie.Fluorfenicol nu se va administra concomitent cu produse pe baza de tiamfenicol sau cloramfenicol si nici nu se va mixa cu alte medicamente. Medicamentul nu se va administra la pesti in bazine cu o temperatura a apei sub 5ºC. In cazul unui consum mai ridicat de apa, ca urmare a temperaturii mai ridicate din halele cu animale, concentratia de medicament din apa se va reduce cu 25% sau se va ajusta corespunzator consumului zilnic si dozei/kg greutate corporala.
Prezentare Ambalaje continand 100 g, 1 kg si 10 kg premix medicamentat.
Condiţii de depozitare La temperatura sub 25ºC ferit de lumina
Actiune Fluorfenicolul este un antibiotic sintetic cu spectru larg. Actioneaza prin inhibarea sintezei proteice din celula bacteriana. In protoplasma, molecula de fluorfenicol se fixeaza la nivelul subunitatii ribozomale 70 S, actioneaza prin inhibitia enzimei peptidil – transferaza, determinand blocarea sintezei proteice de la nivelul ribozomilor bacteriilor susceptibile. Fluorfenicolul este un derivat de tiamfenicol. Molecula acestuia contine un atom de fluor in locul gruparii hidroxil, fiind astfel activa fata de bacteriile ce produc acetil – transferaze si fata de bacteriile cloramfenicol-rezistente.Spre deosebire de cloramfenicol, molecula de fluorfenicol nu contine gruparea nitrogen, responsabila de producerea anemiei de tip aplastic.
Timp de asteptare Carne si organe de porc: 1 zi Carne de peste: 16 zile (temperatura apei 5-10ºC) si minim 8 zile (temperatura apei peste 10ºC).
Floron premix 2%

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON