alben_gran_0-5kg

Alben granulat

Alben este un anthelmintic cu spectru larg, activ împotriva nematodelor mature și imature și cestodelor, precum și a trematodurilor maturate. Având un efect ovocid, reduce infestarea pășunilor de helminți. Se atribuie oilor, caprinelor, bovinelor, cailor, porcilor, animalelor de blană și păsărilor cu nematode gastro-intestinale.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, caprine, cabaline, porcine…
Compoziţie Preparatul Alben granule este destinat pentru tratamentul și profilaxia helmintozelor la animalele domestice, păsări, animale de blană și pești.
Indicaţii Preparatul Alben granule se administrează, pentru dehelmintizarea VMC, ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, animalelor de blană și găinilor in cazul nematodozelor, cestodozelor ,trematodozelor și peștilor contra cestodozelor inclusiv următoarele parazitoze.

 • Nematodoze gastrointestinale ( hemonhoză, bunosomoză, esofagostomoză, nematodiroză, ostettagioză,  habertioză, cooperioză, strongiloidoză, trihostronglloză, giostrongiloză, parascaridoză, ascaridoză, vtrihocefaloză, toxocarozd, toxoscaridoză, anchilostomoză, uncinarioză. ascaridioză, heterachidoză).
 • Nematode pulmonare ( dictiocauloză, protostrongiloză, miulerioză, neostrongiloză, cisto cauloză, metastrongiloză) o
 • Cestodoze (momezioză, avitelioză, trzanrezioză, botriocefaloză, cavioză gi ligulieza).
 • Trematodoze (fascioloză, dicrocelioză, parfistomatoză)
Doze şi mod de administrare
 • VMC -3,75 gr / 100 kg; in fascioloză, dicrocelioză, paramfistomatoză și ostertagioză 5 gr/l00 kg;
 • Ovine, caprine -2,5 gr/100 kg; în fascioloză, dicrocelioză și protostrongiloză,- 3,75 gr/100 kg;
 • Porcine – 5 gr/ 100 kg; .
 • Cabaline – 3,7 5 g/ 100 kg;
 • Găini * 0,5 gr/10 kg, 1 dată pe zi ,2 zile; .
 • Animale de blană – 0,75 gr/10 kg, 1 data pe zi, 2 zile;
 • La administrare in grup, dozajul necesar de Alben granule se omogenizează cu combifurajul ( in raport de furaj la un animal): – cabaline și VMC – 0,5-1 kg; – ovine, caprine și porcine – 150-200 gr; – păsări – 50 gr; – animale de blană – 50-100 gr. Amestecul primit se amplasează, în hrănitori pentru un grup de 10-100 animale, ele avînd acces liber.
Contraindicaţii Albenul nu este permis să fie utilizat pentru fasciolioza acută, în perioada canalului urechii, pentru oi în prima jumătate a anului și pentru femelele altor animale în prima treime a sarcinii, bolnave cu boli infecțioase și un animal epuizat. Este interzisă aplicarea preparatului la găini în straturi pentru producerea ouălor comerciale, deoarece medicamentul este eliberat cu ouă timp de 4 zile.
Precauţii Sacrificarea pentru carne de bovine, ovine și caprine este permisă după 14 zile; Cai, porci și păsări – 7 zile după deparazitare. Laptele poate fi utilizat pentru alimentație nu mai devreme de 4 zile după deparazitare. În cazul sacrificării forțate a termenelor stabilite anterior, carnea poate fi folosită pentru hrănirea animalelor carnivore sau pentru producerea de făină de carne.
Prezentare Granulele Alben sunt ambalate în 0,5 kg și 1 kg în pungi de hârtie laminată și cutii de polimer; Tablete de 25 și 100 de bucăți în cutii de carton sau în cutii de polimer
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la +5 – 25 ° C.
Valabilitate 3 ani de la data producerii.
Alben granulat

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Pisici
Porcine
Rozătoare
Insecte

DOZATRON