Specie |
Porcine, păsări. |
Compoziţie |
- 1 g pulbere conţine 50 mg enrofloxacină.
|
Indicaţii |
- Păsări: Profilaxia şi tratamentul micoplasmozei, bolilor bacteriene, şi infecţiilor mixte la pasăre precum: boli cronice respiratorii (CRD), infecţii colibacilare, pasteureloză (holeră), coriză infecţioasă aviară (Haemophilus), salmoneloză, stafilococii, hepatite cauzate de Campylobacter.
- Porcine: afecțiuni ale tractului respirator și gastrointestinal cauzate de microorganisme sensibile la enrofloxacină pasteureloză, pneumonie enzootică, bronhopneumonii bacteriene, enterite și septicemii cauzate de E. Coli, salmoneloză, sindrom M.M.A., rinită atrofică.
|
Doze şi mod de administrare |
Enroxil 5% pulbere se administrează bine omogenizat în furaj.
- Păsări: profilactic și terapeutic se administrează în doze de 2 kg la 1000 kg furaj (100 ppm). Tratamentul durează 3 zile, iar în cazul salmonelozei 5 zile.
- Porcine: profilactic și terapeutic se administrează în doze de 2,5 mg de enrofloxacină la 1 kg greutate corporală, ceea ce reprezintă 1,5 kg Enroxil pentru 1000 kg furaj.
Tratamentul durează 3 zile iar în salmoneloză 5 zile.
La porcine tratamentul poate începe cu forma injectabilă și poate continua cu forma Enroxil 5% pulbere, administrat în furaj pentru categoriile de vârstă ce se pretează acestui tip de administrare. |
Contraindicaţii |
- Enroxil nu se administrează la cabaline.
- Enroxil 5 % pulbere nu se administrează la păsările care produc ouă pentru consum uman.
|
Precauţii |
- Sacrificarea păsărilor pentru consum uman 7 zile, porci – nu mai devreme de 5 zile de la ultima administrare a medicamentului. Carnea animalelor, inclusiv a păsărilor, sacrificate în mod obligatoriu înainte de expirarea perioadei specificate, poate fi folosită pentru hrănirea animalelor purtătoare de blană.
|
Prezentare |
- Ambalaje conținînd 100 g și 1 kg pulbere.
- Ambalaje conținînd 10 kg pulbere.
|
Condiţii de depozitare |
A se păstra ferit de lumină, la +5°С +25°С. A nu se lăsa la îndemîna copiilor. |
Valabilitate |
3 ani de la data producerii. |