07_asd

ASD-3

 • Antiseptic stimulator Dorogov fracția 3 se administrează extern tuturor animalelor și păsărilor.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, cabaline, păsări….
Compoziţie
 • ASD-3F-Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 3 este un produs obținut în urma destilării uscate a materiei prime de origine animală și conține – 90%  din complexul de substanțe biologic active, inclusiv acizi carbonici, hidrocarburi alifatice și ciclice, alkilbenzen și fenoli substituiți, dialkil derivați ai pirolului, amine alifatice, amide și apă.
Indicaţii
 • ASD-3F-Antiseptic-stimulatpr Dorogov fracția 3, se indică animalelor în tratamentul plăgilor infectate sau cele tardive, în dermatite, afecțiuni cronice a copitelor și pielii, ulcere trofice, fistule, pododermatita infecțioasă și necrobacterioza animalelor.
Doze şi mod de administrare
 • Preparatul ASD-3F se indică animalelor extern în formă nediluată sau soluții uleioase de 25-50%.
 • Soluțiile uleioase se pregătesc în condiții aseptice cu folosirea uleiurilor sterile de ricin, in, floarea soarelui sau untura de pește, în care după o omogenizare minuțioasă se adaogă soluție sterilă de ASD-3F-Antiseptic –stimulator Dorogov fracția 3 în raport de 1:4 sau 1:1.
 • În tratamentul plăgilor tardive sau a fistulelor , afecțiunea se toaletează cu soluție de 15-20% de ASD-2F-Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 2 pînă la dispariția exudatului purulent, după care se aplică un pansament îmbibat cu soluție uleioasă de 25% de ASD-3F-Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 3 și se fixează cu bandaj. Se schimbă pansamentul zilnic, pînă la însănătoșirea animalului.
 • În caz de eczeme, escare, dermatite, procese inflamatorii cronice a pielii, piodermii și ulcere trofice, pe suprafețele afectate se aplică soluții uleioase de 25-50%, o dată pe zi, cu prelucrarea a 2-3 cm de țesut limitrof ( cu scop de preîntîmpinare a răspîndirii focarului inflamator). Tratamentul durează pînă la însănătoșirea animalului, dar nu mai mult de 21 zile.
 • În caz de afectare a suprafețelor mari 50%, soluția de preparat se aplică alternativ pe diferite porțiuni, acoperind la o singură aplicare nu mai mult de 10% din suprafața totală a corpului animal.
 • În caz de necrobacterioză la animale sau pododermatită infecțioasă la oi, după toaletare, pe țesuturile afectate se aplică preparatul ASD-3F-Antiseptic-stimulator Dorogov, nediluat, 1 dată pe zi. Tratamentul decurge în complex cu manoperele chirurgicale și remedii din terapia specifică și simptomatică, pînă la însănătoșirea animalului dar nu mai mult de 28 zile.
Contraindicaţii
 • Contraindicații la administrarea preparatului poate servi sensibilitatea individuală sporită a animalelor la componentele preparatului.
 Precauţii
 • Produsele de origine animală primite în perioada tratamentului se dau în consum uman fără restricții. În caz de sacrificare pînă la expirarea termenului limită, porțiunile prelucrate din carcase se curăță și se utilizează.
Prezentare
 • Se produce ASD-3F ambalat a cîte 50 și 100 ml în flacoane din sticlă, închise cu dopuri din cauciuc și capace din aluminiu. Fiecare ambalaj primar are instrucțiune pentru administrare.
Condiţii de depozitare Păstrați medicamentul într-un loc protejat de lumină și umiditate, inaccesibil pentru copii și animale, separat de alimente și furaje, la o temperatură de +4 până la +35 ° C.
 Valabilitate 3 ani din data producerii.
ASD-3

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON