ASD-2f

ASD-2

 • ASD-2F Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 2-preparat medicamentos cu administrare internă și externă.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, cabaline, păsări.
Compoziţie
 • Soluție pentru administrare orală și uz extern. ASD-2F-Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 2 este un produs obținut în urma distilării uscate a materiei prime de origine animală și conține – nu mai puțin de 10% din complexul de substanțe active, inclusiv compuși organici cu greutate moleculară scăzută, inclusiv acizi carbonici, amidele și sărurile lor amonice, eteri colinici a acizilor carbonici, colină, amine primare și secundare, peptide, săruri de carbonat de amoniu, acetat de amoniu și apă.
Indicaţii
 • ASD-2F-Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 2-preparat medicamentos, prevăzut de folosit la animale agricole inclusiv păsări și câini cu scop curativ și preventiv în cazul bolilor tractului digestiv, a organelor respiratorii,  tractului uro-genital, afecțiuni a tegumentelor, a dereglărilor de metabolism de diferită etiologie, stimularea sistemului nervos central și vegetativ, stimularea rezistenței naturale la animale slăbite și în covalescență în urma bolilor infecțioase și parazitare, în stimularea creșterii și dezvoltării tineretului porcin și aviar ca și sporirea ouatului la găini.
Doze şi mod de administrare
 • ASD-2F-Antiseptic-stimulator Dorogov fracția 2 se indică animalelor per oral, cu apa de băut, înainte de hrănire, în doze indicate în tab.1

Doze unice de preparat pentru administrare per orală animalelor agricole și câini.

 Specia de animale, vîrsta  Volum, ml
 ASD-2F  Apă (pînă la)
 Vite cornute mari: mai mari de 3 ani de la 1 la 3 ani pînă la 1 an  20-30
10-15
5-7
 200-400
100-400
40-100
 Ovine: mai mari de 1 an de la 6 luni la 1 an pînă la 6 luni  2-5
1-3
0,5-2
 40-100
20-80
10-40
 Cabaline: mai mare de 3 ani de la 1 la 3 ani pînă la 1 an  10-20
10-15
5
 200-600
200-400
100
 Porcine: mai mari de 1 an de la 6 luni la 1 an 2-3 luni 5-10
2-5
1-3
 100-200
40-100
20-80
 Câini mai mari de 6 luni  2  40
 • În caz de dispepsii, gastroenterocolite, gastroenterite ca și stările distrofice provocate de dereglări a funcției digestive sau de metabolism, prteparatul ASD-2F se indică per oral, o dată în zi, timp de 15 zile.
 • În caz de timpanită a VCM, preparatul se administrează cu sticla sau direct în rumen cu sonda , de 1-2 ori pe zi, timp de 3 zile.
  Cabalinelor în caz de meteorism intestinal, se adminiatrează per oral sau cu sonda, o singură dată. În caz de necesitate tratamentul se repetă.
 • În terapia complexă a pneumoniei catarale, a dispepsiei, gastroenterocolitelor și gastroenteritelor, purceilor se administrează o dată în zi, pînă la hrănire.
 • Pentru stimularea sistemului nervos central și vegetativ, sporirea rezistenței la animale după boli infecțioase și parazitare, îmbunătățirea proceselor de regenerare a pielii în caz de necrobacterioză, eczeme, dermatite, ulcere trofice, se administrează o dată în zi, timp de 21 zile.
 • În scopuri de sporire a rezistenței organismului la factorii nefavorabili a mediului înconjurător și diminuarea mortalității, ASD-2F-Antiseptic stimulator Dorogov fracția 2, se indică purceilor individual în amestec cu combifurajul, în raport de 0,1 ml de preparat la 1 kg masă corp, de la vîrsta de 7 zile pînă la 2 luni; vețeilor –se administrează cu lapte sau apă, în raport de 0,1 ml/1 kg masă corp, peste 1 zi, timp de 1-2 luni.
 • Extern, i/uterin, endovaginal, preparatul se administrează în formă de soluții de 2-20%, pregătite în condiții aseptice cu folosirea soluție fiziologice sterile. Pentru pregătirea soluției curative de concentrații anumite, soluția inițială de preparat steril este luată drept 100%.
 • Plăgile infectate tardive se sanează cu soluție de 15-20% de preparat, după asta se aplică pansament îmbibat cu aceeași soluție.
 • Tratamentul se aplică de 1-2 ori pe zi, timp de 4-5 zile, pînă la curățarea plăgii de exudat. În caz de fistule, de cavități deschise a abceselor, flegmoanelor, ele se badijonează cu soluția primită și se aplică pansamente îmbibate tot cu soluția dată. Drenajul se schimbă o dată pe zi, pînă la granulare.
 • În caz de gurmă cu abcese submandibulare și pe alte părți a corpului , ele se toaletează cu soluție de 15-20% și la necesitate se badijonează, o dată pe zi, timp de 7-9 zile, pînă la curățarea plăgii și granularea ei.
  Vacilor în caz de vaginită sau retenții placentare( după extragerile învelitorilor fetale) se folosește soluție de 3-5% încălzită pînă la T0C + 400C cu care se sanează vaginul o dată pe zi, timp de 4-5 zile, cu rata de consum de 1,5-2l la fiecare procedură. Dacă colul uterin este deschis, i/uterin se administrează 200-300 ml de soluție și imediat se evacuiază folosind un irigator cu fluxul invers de lichid.
 • În caz de endometrite cronice, miometrite și piometrite, dacă colulul uterin este deschis, în cavitatea uterului se întroduc 200-300 ml de soluție de 15% de ASD-2F- Antiseptic stimulator Dorogov fracția 2, încălzit pînă la T0C de +400C și imediat se evacuiază prin fluxul invers. Prelucrarea se efectuiază 1 dată pe zi, timp de 4-5 zile.
 • În terapia complexă a trihomonozei, în cavitatea uterului se întroduc 200-300 ml de soluție de 20% de ASD-2F cu ajutorul seringii Jane și unui furtun din cauciuc cu cateter special cu multe orificii la capăt. Prelucrările se fac 1 dată pe zi, timp de 5-7 zile.
 • Taurilor cu formă acută a trihomonozei, sacul prepuțial se spală cu 0,5-1,0 l de soluție de 2-3% de ASD-2F care se întroduce cu cateterul și irigatorul. După asta orificiul extern a sacului prepuțial se strînge cu mîna și timp de 3-5 min se masează ușor. Prelucrările se efectuiază 1 dată pe zi, timp de 5-7 zile.
 • În avicultură cu scop preventiv a bolilor respiratorii și digestive, sporirea rezistenței la factori nocivi a mediulu înconjurător și a productivității, preparatul ASD-2F se adminisrează îm grup , în apa de băut sau sub formă de aerosol, în doze indicate în tab.2

Doze unice de preparat pentru administrare păsărilor domestice.

 Indicații la administrare  Doza de ASD-2F  Schema  de administrare
 Pui de 1 zi pentru sporirea rezistenței, dezvoltării și formarea imunității  35 ml/100 litri apă de băut  7 zile consecutiv, apoi 2 zile pînă și 2 zile după vaccinare
 Puilor de găină, de curcă, bobocilor de rață, de gîscă, pentru stimularea creșterii, în apariția apteriilor  5 ml se soluție de 10% la 1 m3 de adăpost  Aerosol la 1-, 10-, 28- și 38- zi de viață; expoziția 15 min.
 Pentru profilaxia bolilor tractului digestiv (inclusiv toxicoza) și sporirea rezistenței  3 ml la 100 capete (15 ml/100 l apă)  Cu apa de băut, timp de 7 zile consecutiv
 În boli respiratorii, inclusiv laringotraheita inf., bronșita infecțioasă a găinilor, micoplasmoza respiratorie și colisepticemie  Tineret aviar-10 ml la 1000 cap (5 ml/100 l apă); păsăriloe adulte- 30 ml la 1000 cap (15 ml/100 l apă)  Cu apa de de băut, timp de 5 zile consecutive
 Găinilor ouătoare în profilaxia ooforitelor și sporirea ouatului  35 ml la 100 l apă de băut  Cu apă de băut, timp de 5-7 zile consecutive
 Puilor în stimularea creșterii și dezvoltării  0,1 ml/1 kg masă corp  Cu apa de băut, peste 1 zi, timp de 1-2 luni
Contraindicaţii
 • Sensinilitatea individuală crescută la componentele medicamentului.
 Precauţii
 • Produsele de origine animală și aviară obținute în timpul administrării preparatului se dau în consum uman fără restricții.
Prezentare
 • Se produce preparatul a cîte 10, 20, 50 și 100 ml în flacone din sticlă, închise cu dopuri din cauciuc și capace din aluminiu; a cîte 20 și 50 ml în flacoane din sticlă, închise cu capace filetate din polimer, dotate cu picurătoare și sigiliu; a cîte 10, 20, 100 și 250 ml în flacoane din polimer, a cîte 0,5 și 1 l în sticle din polimer și în canistre din polimer a cîte 3 și 5 l cu capace filetate și sigiliu. Fiecare flacon cu instrucțiunea se ambalează în cutie. Fiecare ambalaj de consum conține instrucțiune pentru adminstrare.
Condiţii de depozitare A se păstra preparatul în ambalaj închis al producătorului, aparte de produse alimentare și furaje, la loc ferit de raze solare directe, la T0C+4+ 35C.
 Valabilitate 3 ani din data producerii, de la deschiderea ambalajului primar – 30 zile.
ASD-2

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON