522929679_alben-05-kg

Alben granulat

 • Alben este un antihelmintic cu spectru larg, activ împotriva nematodelor mature și imature, cestodelor și a trematodelor de stadiu 3 și 4.

Descriere produs

Specie Bovine, caprine, ovine, cabaline, porcine, animale carnivore, găini, pești.
Compoziţie
 • Alben granulat- pulbere pentru uz intern. 1 g de preparat conține: albendazol-200 mg și excipienți.
Indicaţii
 • Alben granulat se indică în dehelmintizarea bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, cabalinelor, carnivorelor (animale de blană) și găinilor în cazul nematodozelor, cestodozelor, trematodozelor și a peștilor în cazul cestodozelor, inclusiv:
  – nematodoze gastrointestinale (Haemonchus sp, Bunostomum sp, Oesophagostomum sp, Chabertia ovina, Strongyloides spp, Trihocephalus spp, Ascaris suum, Nematodirus sp, Ostertagia spp, Cooperia sp, Ollupanus tricuspis, Delaphondia vulgaris, Strongilus equinus, Parascaris equorum, Oxyurus equvi, Toxocara canis, Toxascaris leonine, Uncinaria stenocephala, Trichocephalus vulpis, Trichocephalus georgicus, Heterakis gallinarum, Trichostrongylus spp, Alphortia elongates, Ancylostoma caninum, Ascaridia galli).
  – nematodoze pulmonare (Dictyocaulus spp, Protostrongylus spp, Cystocaulus, Metastrongylus spp, Neostrongylus).
  – cestodoze (Moniezia expanza et benedeni, Avitellina sp, Thyzaniezia giardia, Diphyllobotrium latum, Cysticercus cellulosae, Khawia sinensis,Ligula imestinalis. – trematodoze (Fasciola hepatica, Fasciola gigantica, Paramphistomum spp.).
Doze şi mod de administrare  

 • Dehelmintizarea animalelor cu scop curativ se efectuiază la indicația medicului veterinar, preventiv-primăvara înainte de pășunat și toamna înainte de stabulație. Dietă specială sau administrarea laxativelor în prealabil nu necesită. Alben granulat se administrează per oral, individual sau în grup, în amestec cu furajul-bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor și cabalinelor-1 dată, carnivorelor, găinilor și peștilor-de 2 ori în următoarele doze (greutate corporală) indicate în tabel:

Specia animalului

Doza Alben® granulat,

g/kg mass corp

BOVINE

În fascioloză,

paramfistomidoză,

ostertagioză

3,75g/100 kg

5,0g/100 kg

OVINE, CAPRINE

În fascioloză,

protostrongilidoza

2,5 g/100 kg
3,75 g/100 kg

PORCINE

5,0 g/100 kg

CABALINE

3,75 g/100 kg

CARNIVORE

(animale de blană)

0,75 g/10 kg 1 dată pe zi
2 zile consecutiv

GĂINI

0,5 g/10 kg 1 dată pe zi
2 zile consecutiv

PEȘTI

0,2 g/1 kg ihtiomasă
2 ori, interval 24 ore

 • Administrarea în grup presupune: doza calculată de Alben granulat se omogenizează cu combifurajul (cantitatea raportată per animal):
  ⦁ cabaline, bovine – 0,5-1,0 kg;
  ⦁ ovine, caprine și porcine-150-200 g;
  ⦁ păsări-50 g;
  ⦁ carnivore (animale de blană)-50-100 g.
  Amestecul primit se plasează în hrănitori pentru grupuri de 10-100 animale, oferindu-le acces liber la ele. Lingura dozatoare este în pachet și cuprinde (fără vîrf), 5,0 g de medicament, prima măsură de jos-2,5 g, a doua-3,75 g.
  În prealabil dehelmintizării în masă, fiecare serie de preparat se testează pe un grup nu prea mare (5-10 animale de fermă sau de blană, 50-100 găini). În lipsa complicațiilor timp de 3 zile, se recurge la dehelmintizarea a întregului șeptel.
  Dehelmintizarea peștilor (puiet, de un an şi de doi ), în botriocefaloză, cavioză şi liguloză, Alben granulat se administrează în grup, în amestec cu combifuraj, în doză de 0,2gr/kg de ihtiomasă, de două ori cu interval de 24 ore. Amestecul curativ se pregăteşte prin metoda de triturare prin înglobarea a 4 kg de Alben granulat în 1000 kg de combifuraj.În cazul preparării amestecului curativ cu Alben granulat în gospodării, preparatul se suspendă în apă , în raport de 1 kg / 7-10 l apă şi se omogenizează cu 250 kg de combifutaj.
  Amestecul primit se dă în hrana peştilor în raport de 5 kg/100 kg de ihtiomasă pe zi.
Contraindicaţii
 • Sensibilitate individuală sporită la albendazol. A nu se administra în cazul fasciolozei acute, animalelor istovite și bolnave de boli infecțioase. Se interzice administrarea Alben granulat în timpul montei, caprelor, oilor, scroafelor și carnivorelor în prima jumătate a gestației, vacilor și iepelor în primul trimestru a gestației, nu se administrează găinilor ouătoare (se acumulează albendazolul în ouă).
Precauţii
 • Sacrificarea animalelor agricole pentru consum uman se permite nu mai devreme de:
  Animale de fermă-20 zile, găini-5 zile. Lapte, ouă-4 zile.
  Carcasele, lapte și ouăle obținute înainte de expirarea termenului limită- se dă în hrana animalelor carnivore.
  Peștele poate fi folosit în consum uman peste 18 zile (dacă temperatura apei e mai sus de +8C).
Prezentare
 • Pachet din material combinat a cîte 20 g, pachete din hîrtie stratificată a cîte 0,5 kg și 1 kg, saci din hîrtie stratificată a cîte 5; 10;15 și 20 kg; borcane din polimer a cîte 1,0 kg; сăldări din polimer a cîte 5,0 și 10 kg și linguri de măsurare.
Condiţii de depozitare A se păstra preparatul în ambalajul original închis al producătorului, aparte de produse alimentare şi furaje, ferit de raze solare directe, la T0c 0+250C.  Se interzice administrarea preparatului expirat.
Valabilitate 3 ani.
Alben granulat

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON