vacderm

Vaccin Vacderm

Imunizarea animalelor care se află în perioada de incubație a bolii cu dermatofitoză provoacă apariția accelerată a semnelor clinice de micoză în localizarea agenților patogeni (pe pielea animalului apar focare unice sau multiple de mucoasă).

Descriere produs

Specie Câini, pisici, iepuri, rozătoare.
Compoziţie Forma medicamentoasă – soluție injectabilă. Vaccinul este obținut din celule de dermatofiți a Microsporum canis, Microsporum gipseum și Trichophyton mentagrophytes, crescuți pe medii selective cu adaos de stabilizator a formalinei – 0,3%

Se prezintă ca o suspensie omogenă de culoarea galben-maro.

Indicaţii Imunizarea animalelor care se află în perioada de incubație a bolii cu dermatofitoză provoacă apariția accelerată a semnelor clinice de micoză în localizarea agenților patogeni (pe pielea animalului apar focare unice sau multiple de mucoasă).
Doze şi mod de administrare Vaccinul se administrează i/muscular, de două ori. Injectarea se efectuiază în membrele posterioare opuse, în regiunea șoldului, cu interval de 10-14 zile:

  • Pisicilor cu vîrsta pîna la 1-3 luni – cîte 0,5 cm3
  • Pisicilor mai mari de 3 luni – 1,0 cm3
  • Câinilor de la 2 luni cu masa pîna la 5 kg – 0,5 cm3
  • Câinilor mai mari de 5 kg – cîte 1,0 cm3
  • Iepurilor pîna la 50 zile – 0,5 cm3
  • Iepurilor mai mari de 50 zile – 1,3 cm3
  • Animalelor de blană de la 30 la 50 zile – 0,5 cm3
  • Animalelor de blană mai mari de 50 zile – 1,0 cm3

Următoare vaccinare a animalului se va efectua anual, de două ori cu interval de 10-14 zile, în doze indicate mai sus.

Cu 10 zile în prealabil se indică dehelmintizarea animalului.

În timpul vaccinării se recomandă respectarea regulilor de aseptică și antiseptică.

Contraindicaţii Nu este permisă vaccinarea animalelor cu temperatură corporală crescută, în a doua jumătate a sarcinii, precum și a animalelor bolnave cu boli infecțioase și ne-contagioase.
Precauţii Vaccinul în flacoane cu integritate și închidere ruptă, fără etichete, precum și cu prezența mucegaiului, a impurităților străine este inadecvat pentru utilizare și trebuie distrus prin fierbere timp de 1 oră (și restul vaccinului neutilizat).
Prezentare Vaccinul este ambalat în 1 doză de grefă (1 cm3) în flacoane sigilate cu dopuri din cauciuc, capace din aluminiu armat sau ampule sigilate ermetic.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la 2 – 8 ° C.
Valabilitate 1 an de la data producerii.
Vaccin Vacderm

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON