thilosin-50

Tilozin 50

Tilozina este indicată în tratamentul infecţiilor aparatului respirator, genital, urinar şi a ugerului, produse de bacteriile sensibile la Tilozina bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, păsărilor cîinilor şi pisicilor, în tratamentul dizenteriei şi pneumoniei enzootice la porci, al leptospirozei la clini şi pisici.

Descriere produs

Specie Bovine, porcine,oi,capre,pisici, câini.
Compoziţie Soluție de injectare de 5%, în 1 ml din care ca substanță activă, conține 50 mg tilozină sub formă de bază, precum și componente auxiliare: propandiol, alcool benzilic și apă pentru preparate injectabile.
Indicaţii Tilozina este activă față de bacteriile Gram+ și unele Gram-, inclusiv: Coli., Bacillus anthracis,Pasteurella spp., Haemophilus spp, Leptospira spp., Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Erysipelothrix spp., Coryebacterrium sp., Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Treponema spp. (Brachyspira). Tilozina posedă acțiune bacteriostatică, suprimînd sinteza proteică în celula bacteriană, ca rezultat a formării complexului 50S-subunitate ribozomală.
În caz de administrare i/musculară, antibioticul se reabsoarbe rapid și atinge concentrația maximă în țesuturi, aproximativ timp de 1 oră. Concentrația terapeutică a antibioticului în organism se menține timp de 20-24 ore. Este eliminat din organism cu urina și bila, la animale în lactație- cu laptele.Tilozin 50 se folosește în tratamentul:

  • Bronhopneumoniilor l a bovine, ovine și caprine, porcine, cîini și pisici;
  • Mastitelor la bovine;
  • Pneumonie enzootică, artritp, dizenterie, rinita atrofică a porcinelor;
  • Agalaxia infecțioasă a ovinelor și caprinelor;
  • Infecții secunadare în cazul bolilor virale.
Doze şi mod de administrare Tilozina 50 se administrează i/muscular, 1 dată pe zi, 5-7 zile consecutiv. La administrarea  repetată , locul injectării se schimbă.Doze recomandate în raport  la 1 kg masa corporală a animalului:

Specia animalului Tilozină 50
VCM, viței 0,1-0,2 ml
Porci 0,2 ml
Oi, capre 0,2-0,24 ml
Cîini, pisici 0,1-0,2 ml
Contraindicaţii Creșterea sensibilității individuale la medicament. Nu se recomandă utilizarea Tilozin 50 simultan cu tiamulin, clindamicină, levomicină, peniciline (în special cu ampicilină și oxacilină), cefalosporine și lincomicină datorită unei scăderi pronunțate a efectului antibacterian al tilozinei.
Precauţii Nu se recomandă administrarea concomitentă a Tilozin-ei 50 cu tiamulina, clindamicina, levomicetina, penicilinele   ( în deosebi  ampicilina și oxacilina), cefalosporine și lincomicina în legătură cu diminuarea eficienței antibacteriene a tilozinei.
Dozele mari se fractionează, evitînduse administrarea într-un singur punct a unei cantităţi mai mari de 10 ml la bovine, 5 ml la ovine, caprine şi porcine.
Sacrificarea animalelor după administrarea preparatului Tilozina 50 pentru consum uman se permite peste 8 zile după ultima administrare. Carcasele animalelor sacrificate pînă la expirarea termenului limită se folosesc în hrana animalelor de blană.
Laptele obținut de la animale în timpul administrării și timp de 4 zile după administrare , se interzice de afi folosit în consum uman.
Acest lapte poate fi folosit în hrana animalelor.
Prezentare Se prezintă ca o soluție transparentă, puțin vîscoasă de culoare pal-gălbuie în flacoane de 20,50 ml.
Condiţii de epozitare A se păstra preparatul în ambalaj închis a producătorului, aparte de produse alimentare și furaje, la loc uscat, ferit de raze solare directe, la T0C +10+250
Valabilitate Valabilitate cu respectarea condițiilor, în ambalaj închis – 2 ani din data producerii, după deschiderea flaconului – timp de 28 zile.
Tilozin 50

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON