streptomicin94

Streptomicină

Tratamentul bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcilor, cailor și câinilor care suferă de leptospiroză, bruceloză, tularemie, pneumonie, infecții diplococice, mastită, endometritis, endocardită, meningită, sepsis răniți și postnatale, erizipel și edem (la porcine) , Campilobacterioză și actinomicoză (la bovine) și alte boli cauzate de microorganisme susceptibile la streptomicină.

Descriere produs

Specie Cabaline, câinii, bovine, ovine, caprine, porcine.
Compoziţie 1 mg de medicament conține substanța activă: sulfat de streptomicină – nu mai puțin de 720 de unități.
Indicaţii Tratamentul bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcilor, cailor și câinilor care suferă de leptospiroză, bruceloză, tularemie, pneumonie, infecții diplococice, mastită, endometritis, endocardită, meningită, sepsis răniți și postnatale, erizipel și edem (la porcine) , Campilobacterioză și actinomicoză (la bovine) și alte boli cauzate de microorganisme susceptibile la streptomicină.
Doze şi mod de administrare Imediat înainte de utilizare, preparatul se dizolvă în soluție izotonică de clorură de sodiu sau 0,5% soluție de novocaină la o viteză de 0,25 g de streptomicină per 1 ml de solvent (1 g în 5 ml). Soluția medicamentului poate fi păstrată timp de 7 zile la temperatura camerei, dar este mai bine la frigider. O soluție de sulfat de streptomicină este administrată intramuscular. Intrările intramusculare se fac adânc în mușchi. Tratamentul se efectuează timp de 4-7 zile. Medicamentul se administrează de 2 ori pe zi la intervale de 12 ore în următoarele doze:

Specii de animale Doză intramusculară unică, mg / kg greutate corporală
Animale adulte Animale tinere
bovine 5 10
ovine, caprine 10 20
porcine, câini 10 20
cabaline 5 10

În cazul leptospirozei, streptomicina se administrează timp de 4-10 zile la o doză de 25 mg / kg, în cazuri severe doza poate fi crescută.

Contraindicaţii Hipersensibilitate la streptomicină.
Nu se administrează la animale cu insuficiență renală și cardiovasculară.
Nu utilizați simultan antibiotice aminoglicozidice (kanamicină, neomicină, monomicină, gentamicină) din cauza posibilității de creștere a acțiunii nefrotoxice.
Precauţii Sacrificarea animalelor pentru carne este permisă la 7 zile după ultima injectare a medicamentului. Consumul de lapte destinat consumului uman este permis la 2 zile de la ultima administrare a medicamentului. Carnea și laptele primite la data specificată sunt eliminate sau hrănite într-un animal neproductiv, în funcție de concluzia medicului veterinar.
Prezentare Flacoane de sticlă închise cu dopuri din cauciuc pentru laminarea aluminiului în 1,0 g.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor de la 5°C până la 25°C
Valabilitate 3 ani de la data producerii.
Streptomicină

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON