xilanit

Soluție de injectare Xilanit

Xilanitul este destinat utilizării de către animalele agricole, câini și pisici în scopul sedării, anesteziei și relaxării musculare în timpul examenului clinic, studiilor radiografice, pentru imobilizarea animalelor agitate și agresive, inclusiv în timpul transportului; Ca mijloc de premedicare în intervenții chirurgicale, manipulări dureroase, precum și pentru anestezie locală și generală.

Descriere produs

Specie Bovine, porcine, cabaline, câini, pisici…
Compoziţie Soluția de injectare este limpede, incoloră sau galben deschis.

1 ml
Clorhidrat de xilazină 20 mg

Excipienți: metabisulfit de sodiu – 1 mg, cloreton – 10 mg, acid citric – 10 mg, apă d / și – până la 1 ml.

Indicaţii Xilanitul este destinat utilizării de către animalele agricole, câini și pisici în scopul sedării, anesteziei și relaxării musculare în timpul examenului clinic, studiilor radiografice, pentru imobilizarea animalelor agitate și agresive, inclusiv în timpul transportului; Ca mijloc de premedicare în intervenții chirurgicale, manipulări dureroase, precum și pentru anestezie locală și generală.
Doze şi mod de administrare Preparatul Xilanit se adminislrează animalelor i/muscular sau i/venos ( lent, timp de 1-2 minute).

Bovinelor, Xilanit-ul se administrează i/muscular în dependență de indicații ,în doză de 0,25-1 ,5 mIlIOO kg masă corp(0,05-0,3 mg de xilazină hidroclorică la 1 kg masă corp). în dependență de dozajul administrat la animal se manifestă sedarea sau miorelaxarea de diferit grad:

  • 0,25 ml/ I 00 kg – sedare usoară cu scăderea tonusului muscular și menținerea habitusului. Pentru linistirea animalului
  • 0,5 ml/l00 kg- sedare relativă, cu scădere accentuată a tonusului muscular ( animalul isi menține poziția verticală) și efect ușor analgezic. Este folosit pentru examenul clinic, intervenții chirurgicale și în combinalie cu anestezia locală.
  • 1,0 mli 100 kg masă corp – sedare și relaxare musculară marcată ( anirnalul stă culcat), anestezie profundă. Se folosește în intervenții chirurgicale majore cu posibilă anestezie locală sau totală
  • 1,5 ml/100 kg – sedare profundă, cu scăderea totală a tonusului rnuscular și analgezie profundă. Se administrează,numai animalelor adulte, după dietă cu foame, în cazul intervențiilor chirurgicale dureroase și de lungă durată, în parturiții.

Ovinelor și caprinelor preparatul Xilanit se administrează, i/muscular, în dependență de indicații, în doză de 0,05-0,25 mlll0 kg masă corp (0,1-0,5 mg de xilazină, hidroclorică, la 1 kg masă corp.)

Cabalinelor, Xilanit-ul se administrează, în doză, de 7,5-15,0 ml/l00 kg masă corp ( 0,15-0,3 mg de xilazină hidroclorică la 1 kg masă corp), i/muscular sau 3.0-5.0 m1/100 kg (0.5-1.0 mg de xilazină hidroclorică la 1 kg masă corp), i/venos, perfuzie continuă, lent, în dependentă de indicații și tipul activitiții nervoase a animalului.

Efectul sedativ se induce timp de 5 minute de la administrare și se menține timp de 20 minute. Animalelor excitabile preparatul se administrează in dozaj maxim; a se administra animalelor în poziție dorsală. Câinilor ,în cazul manipulării neinsoțite de senzații de durere, Xilanit-ul se administrează, i/muscular în doză de 0,5-1,0 m1/10 kg (1 -2 mg de xilazină hidroclorică la 1 kg masă corp), pisicilor – i/muscular sau subcutan în doză de 0,15 mg/kg (3 mg de xilazină hidroclorică la 1 kg masă corp)

Contraindicaţii – ultima treime a sarcinii (datorită efectului similar oxitocinei), cu excepția cazurilor de obstetrică;
– afectarea mecanică a tractului digestiv (ocluzia esofagului, curbura stomacului, hernia);
– afectarea conducerii musculare cardiace în anamneză;
– sensibilitatea individuală a animalelor la componentele medicamentului.
Cu precauție ar trebui să fie utilizate în cazurile de boli pulmonare.
Precauţii

Sacrificarea animalelor pentru carne este  permisă nu mai devreme de 5 zile de la ultima aplicare a Xilanitu-lui. Carnea animalelor, care au fost forțate să moară înainte de expirarea perioadei specificate, poate fi utilizată în furajele pentru animalele de blană. Laptele de muls se poate folosi pentru alimentație nu mai devreme de 4 zile de la ultima aplicare a Xilanitei. Laptele obținut în timpul perioadei de tratament și în decurs de 4 zile de la ultima administrare a medicamentului poate fi utilizat pentru hrănirea animalelor după tratament termic.

Prezentare Ambalate în 10, 20, 50 și 100 ml în flacoane de sticlă întunecată de capacitate corespunzătoare, sigilate cu dopuri din cauciuc și înfășurate cu capace de aluminiu.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor de la 5°C până la 25°C
Valabilitate 3 ani de la data producerii.
Soluție de injectare Xilanit

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON