enroxil-10-sol

Enroxil 10% soluție injectabilă

Enroxyl® 10% soluție injectabilă este prescris pentru animalele agricole cu colibaciloză, siptecimie, salmoneloză, rinită atrofică, streptococoză, pneumonie bacteriană și enzootică, sindrom MMA, infecții respiratorii, tractul gastrointestinal, sistemul genito-urinar și alte boli ale căror agenți patogeni sunt sensibili la Enrofloxacin.

Descriere produs

Specie Păsări, porcine, bovine.
Compoziţie 1 ml solutie injectabila contine 100 mg enrofloxacin.
Indicaţii – Bovine: afectiuni ale tractului gastro-intestinal si respirator, cauzat de bacterii si micoplasme (enteritele si septicemia cauzate de E.coli, pasteureloza, salmoneloza, stafilococii, micoplasmoza) si infectii secundare in afectiuni virale; – Porcine: afectiuni ale tractului respirator si gastro-intestinal cauzate de microorganisme susceptibile la enrofloxacin (pasteureloza, pneumonie enzootica, bronhopneumonii bacteriene, salmoneloza, sindrom M.M.A., rinita atrofica).
Doze şi mod de administrare Doza curativa la bovine si porc este de 2,5mg enrofloxacin/kg greutate corporala, respectiv 2,5ml/100kg greutate corporala. In infectii recurente ale tractului respirator si in salmoneloza doza se dubleaza respectiv 5 mg enrofloxacin pentru 1kg greutate corporala (5 ml Eroxil/100kg greutate corporala). La bovine administrarea preparatului se face s.c. iar la porc i.m. Enrofloxacina se administreaza in locurile uzuale de aplicare, de exemplu, la porc in zona musculara posterior auriculara. Doza aplicata intr-un singur punct nu va depasi 5 ml la bovine, 2,5ml la porc, 5ml la scroafa. In salmoneloza, terapia la vitel, este initiata cu forma injectabila si continua cu forma orala. Medicamentul se repeta la un interval de 24 de ore. Tratamentul dureaza 2-3 zile si 5 zile in salmoneloza. In sindromul M.M.A. la scroafe sunt necesare 1-2 tratamente.
Contraindicaţii Nu se foloseste in cazul perturbarilor in dezvoltarea cartilajelor si/sau lezionarii aparatului locomotor. Nu se administreaza in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau rezistenta la quinolone Nu se administreaza la cabaline.
 Precauţii Evenimentele adverse și complicațiile nu sunt, în general, observate în cazul administrării conform prospectului.

Nu utilizați simultan soluție injectabilă Enroxil® 10% cu cloramfenicol, macrolide, tetracicline, teofilină și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Sacrificarea animalelor pentru carne este permisă nu mai devreme de 14 zile de la ultima utilizare a medicamentului. Carnea animalelor, care au fost forțate să moară înainte de expirarea acestei perioade, poate fi folosită pentru hrănirea animalelor purtătoare de blană.

Prezentare Se produce Enroxil®. O soluție de injectare de 10% se eliberează în cutii de 50 și 100 ml în sticle de sticlă întunecată.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la +5-25 ° C.
 Valabilitate 5 ani de la data producerii.
Enroxil 10% soluție injectabilă

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON