dironet_spot-on_1

Dironet Spot-on pentru cîini

Dironet spot-on se indică cîinilor şi pisicilor de la vîrsta de 2 luni cu scop preventiv şi curativ a nematodozelor intestinale, cestodozelor, entomozelor, otodectozei, sarcoptozei, notoendrozei şi demodecozei.

Descriere produs

Specie Cîini.
Compoziţie Fiecare 1 ml de preparat conţine în calitate de substanţă activă, în dependenţă de modificare: Dironet spot-on pentru cîini – 85 mg praziquantel şi 20 mg de ivermectină, Dironet spot-on pentru pisici 85 mg praziquantel şi 5 mg de ivermectină, adjuvanţi: dimetilsulfoxid 80 mg şi alcool benzoic – pînă la 1 ml
Indicaţii Dironet spot-on se indică cîinilor şi pisicilor de la vîrsta de 2 luni cu scop preventiv şi curativ a nematodozelor intestinale, cestodozelor, entomozelor, otodectozei, sarcoptozei, notoendrozei şi demodecozei.
Doze şi mod de administrare Preparatul se aplică prin picurare topică( spot-on) pe pielea uscată netraumată. înainte de aplicare, vîrful pipetei se rupe, se dă blăniţa la o parte şi se aplică animalului în locuri inaccesibile pentru lins: baza cefei şi între omoplaţi în 3-4 puncte. Conţinutul pipetei se goleşte prin presare.

Dozajul minim terapeutic pentru un animal adult este de 0,2 ml/kg masă corp, ceea ce corespunde pentru cîini – 17 mg/lcg de praziquantel şi 4 mg/kg de ivermectină; pentru pisici -17 mg/kg de praziquantel şi 1 mg/kg de ivermectină.

Dozajul minim pentru căţei şi motănaşi este de 0,1 ml/kg , ceea ce corespunde pentru căţei – 8,5 mg/kg de praziquantel şi 2 mg/kg ivermectină, pentru motănaşi -8,5 mg/kg de praziquantel şi 0,5 mg/kg de ivermectină.

In dependenţă de specie, vîrstă şi masa corporală a animalului prelucrat se aleg pipetele cu volumul necesar sau combinaţia dintre ele şi se administrează în dozele indicate în tabel.

Tipul și greutatea corporală a animalului

Doza

Câini adulți

2-5 kg

1 pipete

5-10 kg

2 pipete

10-20 kg

4 pipete

20-30 kg *

6 pipete

La prelucrarea cîinilor mai mari de 30 kg şi pisici mai mari de 5 kg se aplică Dironet spot-on pentru cîini sau Dironet spot-on pentru pisici, în doză de 0,2 ml/kg corp, folosind combinaţii de pipete.

Pentru nimicirea puricilor, păduchilor şi căpuşelor aplicarea se efectuiază o singură dată, pentru prevenirea reinfestării – o dată în lună pe perioada activă a insectelor.

In scopuri preventive de reinfestare cu purice se schimbă aşternutul sau se prelucrează cu soluţie insecticidă conform instrucţiunii.

In tratamentul otodectozei ( rîei auriculare) preparatul se aplică o singură dată pe pele. în procesul tratamentului se recomandă curăţarea canalului auricular, înlăturarea cerunenului şi a exudatului şi în cazul complicaţiei cu otită se indică remedii antimicrobiene şi antiinflamatoare. în caz de necesitate , tratamentul se repetă peste o lună.

Cu scop curativ în cazul sarcoptozei sau demodecozei cîinilor, notoendrozei pisicilor, preparatul se aplică de 2-4 ori, cu interval de 10-14 zile; cu scop preventiv – 1 dată în lună.

Tratamentul se recomandă a fi în complex, cu folosirea preparatelor etiotrope şi simptomatice conform instrucţiunilor.

Pentru dehelmintizarea animalelor contra nematodelor şi cestodelor tractului digestiv preparatul se foloseşte o dată, cu scop preventiv — o dată în trimestru.

Contraindicaţii Dironet spot-on nu se administrează concomitent cu alte preparate antiparazitare. Nu se indică animalelor productive.
 Precauţii Nu se aplică preparatul pe pielea umedă sau traumată şi nu se scaldă animalul timp de 4 zile după prelucrare. Nu se netezeşte animalul pe locurile aplicării şi nu se permite contactul cu copii timp de 48 de ore după aplicării.
Prezentare Preparatul se prezintă ca o soluţie transparentă, de culoare pal-gălbuie. Se ambalează în pipete a cîte 0,2; 0,3; 0,4; 0,5; 1,0 şi 2,0 ml, ambalajul secundar fiind cutii din carton a cîte 2, 3, 4 sau 5 bucăţi.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la 0-30 ° C.
 Valabilitate 2 ani de la data producerii.
Dironet Spot-on pentru cîini

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON