0f3a201f023032fb9d6d39f93698f346

Dana Spot-On pentru pisici de peste 3 kg

Dana Spot-on se indică cîinilor și pisicilor de la vîrsta de 12 săptămîni în tatamentul și profilaxia entomozelor provocate de purici și păduchi malofagi și hematofagi; acarozelor provocate de căpușele sarcoptice, ixode și Demodex, animalelor de blană în tratamentul și profilaxia otodectozei.

Descriere produs

Specie Câini, pisici.
Compoziţie Dana Spot-on în calitate de substanță activă  în 1 ml conține: fipronil – 50 mg.
Indicaţii Dana Spot-on se indică cîinilor și pisicilor de la vîrsta de 12 săptămîni în tatamentul și profilaxia entomozelor provocate de purici și păduchi malofagi și hematofagi; acarozelor provocate de căpușele sarcoptice, ixode și Demodex, animalelor de blană în tratamentul și profilaxia otodectozei.
Doze şi mod de administrare
 Denumirea preparatului  Volumul de preparat per animal, ml  Numărul de pipete și volumul nominal p/u 1prelucrare
Dana Spot-on pentru căței și cîini de la 2kg la 10kg  1,5 ml  1 pipetă de 1,5 ml
Dana Spot-on pentru căței și cîini de la 10kg la 20kg  3 ml  2 pipete de 1,5 ml
Dana Spot-on pentru căței și cîini de la 20kg la 40kg  4,5 ml  3 pipete de 1,5 ml
Dana Spot-on pentru cîini mai mari de 40 kg  6 ml  4 pipete de 1,5 ml
Dana Spot-on pentru motănași și pisici pînă la 3 kg  0,5 ml  1 pipetă de 0,5 ml
Dana Spot-on pentru pisici mai mari de 3 kg  1,0 ml  1 pipetă de 1,0 ml

În tratamentul și profilaxia entomozelor, în combaterea căpușelor ixode, Dana Spot-on se indică, 1 dată prin aplicare (“spot-on”) pepielea intactă și uscată în locurile inaccesibile pentru lingere (pe gît la baza craniului, între umeri), folosind pipeta de volum corespunzător .
Prelucrările repetate în perioada activității maxime a paraziților se efectuiază la necesitate, dar nu mai des de 1 dată pe lună, în cazul scăldărilor frecvente cu săpun sau șampon (mai mult de 2 ori pe lună)- nu mai des de 1 dată în 2 săptămîni.
În scopuri preventive a unor noi invazii de purici, se schimbă așternuturile sau se prelucrează cu preparate insecticide conform instrucțiunilor.
Pentru combaterea căpușelor ixode pe corpul animalui, se aplică 1-2 picături de Dana spot-on pe căpușă și locul fixării ei pe piele. Dacă timp de 20-30 minute căpușa nu cade, ea se extrage atent și se nimicește.
În tratamentul otodectozei (rîie auriculară) la cîini, pisici și animale de blană mai întîi se sanează canalul auditiv și pavilionul urechii curățindu-l de cruste și eliminări, apoi se picură în ambele urechi cîte 3-5 picături de preparat și se masează baza urechii. Prelucrările se efectuiază de 2-3 ori cu interval de 5-7 zile. La necesitate cura se repetă.
Preparatul Dana Spot-on se picură obligator în ambele urechi.
În caz de sarcoptoză, notoedroză sau demodecoză, preparatul se aplică pe suprafața afectată, curățată de cruste, cu un tampon de la periferie spre centru cuprinzînd 1 cm din țesutul limitrof. În cazuri severe, se recomandă terapie complexă cu preparate simptomatice. Prelucrările se efectuiază de 3-5 ori cu interval de 7-10 zile, pînă la însănătoșirea animalului care se confirmă cu două rezultate acarologice negative.Prelucrările repetate în perioada activității maxime a paraziților se efectuiază la necesitate, dar nu mai des de 1 dată pe lună, în cazul scăldărilor frecvente cu săpun sau șampon(mai mult de 2 ori pe lună)-nu mai des de 1 dată în 2 săptămîni. În scopuri preventive a unor noi invazii de purici, se schimbă așternuturile sau se prelucrează cu preparate insecticide conform instrucțiunilor. Pentru combaterea căpușelor ixode pe corpul animalui, se aplică 1-2 picături de Dana Spot-on pe căpușă și locul fixării ei pe piele. Dacă timp de 20-30 minute căpușa nu cade, ea se extrage atent și se nimicește. În tratamentul otodectozei (rîie auriculară) la câini, pisici și animale de blană mai întîi se sanează canalul auditiv și pavilionul urechii curățindu-l de cruste și eliminări, apoi se picură în ambele urechi cîte 3-5 picături de preparat și se masează baza urechii. Prelucrările se efectuiază de 2-3 ori cu interval de 5-7 zile. La necesitate cura se repetă. Preparatul Dana Spot-on se picură obligator în ambele urechi.
În caz de sarcoptoză, notoedroză sau demodecoză, preparatul se aplică pe suprafața afectată, curățată de cruste, cu un tampon de la periferie spre centru cuprinzînd 1 cm din țesutul limitrof. În cazuri severe, se recomandă terapie complexă cu preparate simptomatice. Prelucrările se efectuiază de 3-5 ori cu interval de 7-10 zile, pînă la însănătoșirea animalului care se confirmă cu două rezultate acarologice negative.

Contraindicaţii Sensibilitate individuală sporită a animalului la componentele preparatului (inclusiv în anamneză), animale  bolnave de boli infecțioase și în perioada de covalescență, cîinii cu greutatea sub 2 kg, pisici sub 1 kg, tineret pînă la 12 săptămîni și animalele productive. Nu se admite administrarea auriculară (rîie auriculară) în caz de timpan perforat.
 Precauţii Acțiunea acaricidă a fipronilului începe peste 24 ore de la aplicare, deaceea prelucrare se efectuiază nu mai tîrziu de cît cu 1 zi înainte de plimbare pe teritoriu infestat eventual cu căpușe( parcuri, scuaruri, păduri).
Pentu evitarea lingerii preparatului de pe suprafața afectată, animalului i se îmbracă botniță sau guler de protecție, care se scoate peste 15-20 minute după prelucrare.
Prezentare Medicamentul este produs în tuburi/pipetă din polietilenă, ambalate în 0,5; 1,0; 1,5ml.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la +5 +25 ° C.
 Valabilitate 2 ani de la data fabricării.
Dana Spot-On pentru pisici de peste 3 kg

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON