unnamed

Coliflox

Coliflox buvabil se indică în tratamentul și profilaxia colibacteriozei, salmonelozei, bolilor respiratorii cronice, streptococozei, enteritei necrotice, hemofilozei, micoplasmozei, în cazul bolilor mixte și celor secundare a bolilor virale la păsări, purceilor-în cazul colibacteriozei și enteritelor bacteriene agenții cărora sunt sensibili la enrofloxacină și colistin.

Descriere produs

Specie Păsări, porcine.
Compoziţie Coliflox buvabil- soluție buvabilă care în 1 ml conține în calitate de substanțe active: enrofloxacină-100 mg, colistin sulfat-1000000UI și excipienți.
Indicaţii Coliflox buvabil se indică în tratamentul și profilaxia colibacteriozei, salmonelozei, bolilor respiratorii cronice, streptococozei, enteritei necrotice, hemofilozei, micoplasmozei, în cazul bolilor mixte și celor secundare a bolilor virale la păsări, purceilor-în cazul colibacteriozei și enteritelor bacteriene agenții cărora sunt sensibili la enrofloxacină și colistin.
Doze şi mod de administrare Coliflox buvabil se administrează per os, cu apa de băut în grup, puilor broiler, păsărilor de prăsilă, tineretului de înlocuire și curcilor în doză de 0,5ml/1 l apă, timp de 3-5 zile; în caz de salmoneloză, infecții mixte și în cazul bolilor cronice 1,0ml/1 l apă timp de 5 zile.
Pe durata tratamentului,e important ca pasărea să primească doar apă cu medicament.
Soluția curativă se prepară zilnic, în volum necesar pentru tot parcursul zilei. Purceilor Coliflox buvabil se administrează în doză de 0,3 ml/kg masă corp, cu apa (în raport de 1:1), o dată pe zi, timp de 2-3 zile. În cazuri grave, doza poate fi majorată la 0,5 ml/kg masă corp.
Contraindicaţii Sensibilitate individuală sporită la componentele preparatului. A nu se administra găinilor ouătoare și tineretului de înlocuire cu 2 săptămîni pînă la începutul pontei din cauza acumulării enrofloxacinei în ouă, femelelor gestante și în lactație, purceilor sub 20 kg, animalelor cu patologii a țesutului cartilaginos, cu patologii renale, hepatice și a SNC însoțite de convulsii.
Este contraindicată administrarea concomitentă cu levomicetina, macrolidele, tetraciclinele, teofilina, ionoforii polieterici, antiinflamatoarele nesteroidiene, preparatele de magneziu și calciu.
Precauţii Păsări – 11 zile.
Porcine – 14 zile.Carcasele obținute înainte de expirarea termenului limită, se dau în hrana animalelor de blană.
Prezentare Flacon din sticlă întunecată a cîte 10; 20; 50 și 100 ml cu dop din cauciuc și capac din aluminiu.
Condiţii de depozitare A se păstra la loc întunecos , separat de produse alimentare și furaje, la T0C +50C+250C,
în locuri inaccesibile copiilor.
Valabilitate 2 ani de la data producerii.
Coliflox

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON