3254714H

Ciprovet comprimate pentru câini

Ciprovet pastile (Tabulettae Ciprovetum) – preparat cu administrare orală destinat pentru tratamentul cîinilor şi pisicilor în cazul bolilor bacteriene.Ciprofloxacina din compoziţia preparatului face parte din grupul fluochinolonilor şi posedă un larg spectru de acţiune antibacteriană; este activ contra bacteriilor gram+ şi gram- .Preparatul Ciprovet pastile se indică cîinilor şi pisicilor în cazul bolilor cronice şi acute de origine bacteriană a tractului gastrointestinal, tractului biliar, a organelor respiratorii, sistemului urinar, a pielii şi ţesuturilor moi, agenţii cărora sunt sensibili la ciprofloxacină.

 

Descriere produs

Specie Cîini, pisici.
Compoziţie Preparatul Ciprovet pastile în calitate de substanţă activă conţine ciprofloxacina hidroclorid : pastile pentru pisici – 15 mg/past. , pastile pentru câini– 50 mg/past. şi adjuvanţi (lactuloză, stearat de calciu şi polivinilpirolidon).
Indicaţii Preparatul Ciprovet pastile se indică câininilor şi pisicilor în cazul bolilor cronice şi acute de origine bacteriană a tractului gastrointestinal, tractului biliar, a organelor respiratorii, sistemului urinar, a pielii şi ţesuturilor moi, agenţii cărora sunt sensibili la ciprofloxacină.
Doze şi mod de administrare Ciprovet pastile se indică animalelor individual o dată în zi, pe parcursul a 3-5 zile în doză de :

  • Pisicilor – 1 pastilă „ pentru pisici” la fiecare 3 kg de masă corp.;
  • Cîinilor – 1 pastilă „ pentru câini” la fiecare 10 kg masă corp.
Contraindicaţii Nu se recomandă administrarea preparatului Ciprovet animalelor gestante şi în lactaţie, animalelor cu dereglări a ţesutului cartilaginos, cu dereglări a sistemului nervos însoţite de convulsii, căţeilor şi motăneilor pînă la sfîrşitul perioadei de creştere.
Nu se administrează Ciprovet-ul concomitent cu antibioticele bacteriostatice (levomicetină, macrolide şi tetraciclinele), teofilina, antiinflamatoarele nesteroide, deasemeni cu preparatele ce conţin cationi de magneziu, aluminiu şi calciu care la asocierea cu ciprofloxacina stopează absorbţia ei.
Precauţii La administrarea conform unstrucţiunii reacţii adverse şi complicaţii nu apar.  În cazul sensibilităţii individuale a animalului la fluorchinoloni şi apariţiei totuşi a reacţiilor adverse ( vomă, edeme, dystaxii, ş. a. ) administrarea preparatului se stopează şi se administrează tratament desensibilizant.
Prezentare Preparatul Ciprovet se prezintă ca pastile biconvexe cu masa de 0,2 gr filmate, de culoare galbenă ( pastile pentru pisici) şi de culoare alb – gri   (pastile pentru câini). Se produc împachetate cîte 10 bucăţi în blistere şi ambalate în cutii cu tot cu instrucţiune.
Fiecare blister se marchează indicînd unitatea producătoare, denumirea preparatului, denumirea şi concentraţia substanţei active, seria,valabilitate, condiţii de păstrare, indicii STO;
Fiecare cutie – cu indicarea unităţii producătoare şi adresa ei, denumirea, modul de administrare a preparatului, numărul pastilelor în cutie, denumirea şi concentraţia substanţei active, data producerii,valabilitate, condiţii de păstrare, indicii STO, seria, numărul de înregistrare, informaţia despre conformitate şi inscripţia „ UZ veterinar”
Condiţii de depozitare A se păstra  în ambalaj original închis, aparte de produse alimentare şi furaje, la loc uscat, ferit de raze solare directe, inaccesibil copiilor, la T0 0+250 C.
Valabilitate 4 ani
Ciprovet comprimate pentru câini

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON