Ceftiosan_100

Ceftiosan

Ceftiosan se indică în scopuri terapeutice bovinelor şi porcinelor cu boli respiratorii, necrobacterioze interdigitale, metrite acute postpartum şi alte infecţii primare şi secundare de etiologie bacteriana, agenţii patogeni ale cărora sunt sensibili la ceftiofur.

Descriere produs

Specie Bovine, porcine…
Compoziţie Forma preparatului: suspensie injectabilă.
1 ml de Ceftiosan conţine:
clorhidrat de ceftiofur – 50 mg,
şi adjuvanţi :
monostearat de aluminiu – 10 mg,
sorbitan monoleat – 10 mg,
trigliceride cu lanţ mediu – până la 1,0 ml.
Preparatul se prezintă suspensie de culoare de la alb, la galben deschisă.
Indicaţii Ceftiosan se indică în scopuri terapeutice bovinelor şi porcinelor cu boli respiratorii, necrobacterioze interdigitale, metrite acute postpartum şi alte infecţii primare şi secundare de etiologie bacteriana, agenţii patogeni ale cărora sunt sensibili la ceftiofur.
Doze şi mod de administrare Ceftiosan se administrează la animale parenteral, o dată pe zi:
Bovine – subcutanat, în doză de 1 ml la 50 kg masă corp (1 mg ceftiofur la 1 kg de masă corporală), în bolile ale căilor respiratorii în decurs de 3-5 zile, în necrobacterioze timp de 3 zile, în endometrite timp de 5 zile;
Porcinelor în caz de boli respiratorii – intramuscular – în doză de 1 ml la 16 kg masă corp (3 mg ceftiofur la 1 kg de masă corp) timp de 3 zile.
Înainte de fiecare administrare , flaconul se agită.
Dozele se administrează regulat, în caz contrar se reduce eficacitatea terapeutică.
Ceftiosan nu se administrează în combinaţie cu tetraciclinele, cloramfenicolul, macrolide şi lincosamide, de asemenea nu se amestecă în aceeaşi seringă cu alte preparate..
Contraindicaţii Contraindicaţii la administrarea preparatului este hipersensibilitatea individuală a animalului la antibioticele β-lactamice.
Precauţii Sacrificarea bovinelor pentru consum uman se permite nu mai devreme de 8 zile, porcinelor- nu mai devreme de 6 zile de la ultima administrare a preparatului Ceftiosan. Carcasele obţinute înainte de termenul limită, pot fi utilizate în hrana animalelor de blană. Laptele vacilor mulgătoare în timpul tratamentului poate fi consumat fără restricţii.
Prezentare Ceftiosan se produce în flacoane din sticlă de 10, 20, 50, 100 şi 250 ml, închise ermetic cu dopuri de cauciuc ş capace din aluminiu . Flacoanele sunt ambalate în cutii de carton , împreună cu instrucţiuni de utilizare.
Condiţii de depozitare Ceftiosan se păstrează în recipientul închis al producătorului în loc întunecat, uscat, departe de alimente şi furaje pentru animale, la o temperatură de la + 5 ° C până la + 25 °C. În timpul păstrării, e posibilă apariţia sedimentului care dispare la agitare.
Valabilitate Termenul de valabilitate al preparatului cu respectarea condiţiilor – 2 ani de la data producerii, după prima deschidere a flaconului – 28 de zile. Se interzice utilizarea preparatului Ceftiosan după data expirării.
Ceftiosan

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON