Ceftiosan_100

Ceftiosan

CeftiosanR se indică în scopuri terapeutice bovinelor şi porcinelor cu boli respiratorii, necrobacterioze interdigitale, metrite acute postpartum  şi alte infecţii primare şi secundare de etiologie bacteriana, agenţii patogeni ale cărora sunt  sensibili la ceftiofur.

Descriere produs

Specie Bovine, porcine
Compoziţie 1 ml de CeftiosanR conţine: clorhidrat de ceftiofur – 50 mg, şi adjuvanţi:
monostearat de aluminiu – 10 mg, sorbitan monoleat – 10 mg şi trigliceride cu lanţ mediu – până la 1,0 ml.
Indicaţii CeftiosanR se indică în scopuri terapeutice bovinelor şi porcinelor cu boli respiratorii, necrobacterioze interdigitale, metrite acute postpartum  şi alte infecţii primare şi secundare de etiologie bacteriana, agenţii patogeni ale cărora sunt  sensibili la ceftiofur.
Doze şi mod de administrare CeftiosanR-ul se administrează parenteral, o dată în zi:
Bovine – subcutanat, în doză de 1 ml / 50 kg masă  corp (1 mg ceftiofur la 1 kg de masă corp),  în bolile  căilor respiratorii, timp de 3-5 zile, în necrobacterioze timp de 3 zile, în endometrite timp de 5 zile
Porcinelor în caz de boli respiratorii – intramuscular – în  doză de 1 ml /16 kg masă  corp (3 mg ceftiofur la 1 kg de masă  corp) timp de 3 zile.
Contraindicaţii Nu se recomandp administrarea preparatului CeftiosanR concomitent cu tetraciclinele sau levomicetina, din cauza diminuării acțiunii sale bactericide,aminoglicozidele, furosemidul și acidul etacridinic din cauza sporirii efectului nefrotoxic.
Precauţii Sacrificarea VMC pentru consum uman se permite nu mai devreme decît peste 8 zile, a porcinelor peste 6 zile după ultima administrare a preparatului CeftiosanR.Carcasele obținute pînă la expirarea termenului limită se dă în hrana animalelor de blană. Laptele vacilor mulgătoare pe toată perioada de tratament se folosește fără restricții.
Prezentare Forma farmaceutică: suspensie injectabilă.CeftiosanR se produce în flacoane din sticlă de 10, 20, 50, 100 şi 250 ml,închise ermetic cu dopuri de cauciuc ş capace din aluminiu . Flacoanele sunt
ambalate în cutii din carton , împreună cu instrucţiuni de folosire.
Condiţii de depozitare CeftiosanR se păstrează în recipientul închis al producătorului în loc întunecat,uscat, departe de alimente şi furaje , la o T0C de la+ 5 ° C până la+ 25 ° C. În timpul păstrării, e posibilă apariţia sedimentului care  dispare la agitare.
Valabilitate Termenul de valabilitate al preparatului cu respectarea condiţiilor – 2 ani din data producerii, după prima deschidere a flaconului – 28 de zile. Se interzice folosirea preparatului CeftiosanR după data expirării.
Ceftiosan

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON