ceftiosan

Ceftiosan

Ceftiosan se indică bovinelor și porcilor în scop terapeutic cu boli respiratorii, necrobacterioză interdigitală, metrită acută postpartum și alte infecții primare și secundare ale etiologiei bacteriene, ale căror agenți cauzali sunt sensibili la clorhidratul de ceftiofur.

Descriere produs

Specie Bovine, porcine
Compoziţie 1 ml conține:

Clorhidrat de Ceftiofur – 50 mg / ml și excipienți până la 1 ml.

Indicaţii Ceftiosan se indică bovinelor și porcilor în scop terapeutic cu boli respiratorii, necrobacterioză interdigitală, metrită acută postpartum și alte infecții primare și secundare ale etiologiei bacteriene, ale căror agenți cauzali sunt sensibili la clorhidratul de ceftiofur.
Doze şi mod de administrare Ceftiosan se administrează oral animalelor o dată pe zi în doze:

  • bovine – subcutanat la o doză de 1 ml la 50 kg de greutate animală (1 mg ceftiofur la 1 kg greutate corporală), pentru boli respiratorii în 3-5 zile, pentru necrobacterioză timp de 3 zile, pentru endometrită timp de 5 zile.
  • porcine – pentru boli respiratorii – intramuscular în doză de 1 ml la 16 kg de greutate animală (3 mg ceftiofur la 1 kg de greutate corporală) timp de 3 zile.

Înainte de fiecare utilizare, flaconul trebuie agitat bine.

Contraindicaţii Sensibilitate individuală crescută a animalului la antibiotice β-lactamice. Ceftiosan nu trebuie prescris împreună cu tetracicline, cloramfenicol, macrolide și lincosamide, precum și amestecat în aceeași seringă cu alte medicamente.
Precauţii Este permisă sacrificarea bovinelor pentru carne nu mai devreme de 8 zile, la porci – nu mai devreme de 6 zile de la ultima injecție de ceftiosan. Carnea de animale obligate să fie ucise înainte de expirarea perioadelor specificate poate fi utilizată ca hrană pentru animalele cu blană. Laptele de vaci lactate în perioada de utilizare a medicamentului este utilizat în scopuri alimentare fără restricții.
Prezentare Ceftiosan este eliberat în ambalaje de 10, 20, 50, 100 și 250 ml în flacon de sticlă închise, închise ermetic cu dopuri de cauciuc, întărite cu capace de aluminiu. Flacoanele sunt ambalate împreună cu instrucțiuni de utilizare în pachete de carton.
Condiţii de depozitare Într-un loc uscat, întunecat și la îndemâna copiilor și animalelor, separat de alimente și furaje în ambalajul sigilat al producătorului la o temperatură de 5 până la 25 ° C.
Valabilitate 2 ani. Sticlele deschise cu medicamentul pot fi păstrate nu mai mult de 28 de zile.
Ceftiosan

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON