brometronid-new-po

Brometronid nou

Tratamentul păsărilor (porumbei, fazanii decorativi), pacienții cu histomonoză, trichomoniasis, eimerioză, salmoneloză;
– câini și pisici cu giardioză, infecții anaerobe, amebioză, trichomoniasis; – iepuri decorativi cu eimerioză.

Descriere produs

Specie Câini, iepuri, pasari, pisici
Compoziţie 1 g preparat conține – tinidazol 250 mg gi adjuvanți – amidon de porumb, lactoză, sau maltodextrină – pînă la 1 g
Tinidazol – preparat sintetic cu spectru larg de acțiune: față de protozoare ( Balantidium coli, Entamoeba hyslolytica, Treponema hyodysenterie, Histomonas meleagridis, Lamblia intestinalis, Eimeria spp, Trichomonas columbae, T. gallinae); față de anaerobi ( Bacteroides spp., Fusobacterium spp., Clostridium spp.) și față de majoritatea cocilor Gram Pozitiv și Gram Negativ.
Indicaţii Seindică la
păsări ( porumbei, fazani decorativi ș.a.) – in caz de histomonoză, trihmonoză,, eimerioză și salmoneloză;
la cîini și pisici – in caz de giardioză, infecții anaerobe, amebiază și trihomonoză;
iepuri decorativi – in caz de eimerioză.
Doze şi mod de administrare Păsări ( porumbei, fazani decorativi) – curativ 2 g/kg furaj timp de 10 zile, apoi același timp doză preventivă- 1 g/kg furaj.
Cîini – in giardioză – 50 mg/kg masă corp timp de 5 zile; în infecții anaerobe doza constituie 30 mg/kg masă corp timp de 2-3 săptămîni; în amebiază- 60 mg/kg masă corp timp de 5 zile.
Pisici – in giardioză, trihomonoză – 25 mg/kg masă corp timp de 10 zile.
Iepuri decorativi – în eimerioză: adulți – zilnic 0,2-0,3 g/kg masă corp timp de trei zile, tineretului la înțărcare (preventiv) – 0,1 g/kg masă corp timp de 10 zile.
Contraindicaţii A nu se administra animalelor cu insuficiență renală și disfuncții hepatice, animalelor sensibile la tinidazol și în ultimul trimestru a gestației.
Precauţii Simptome alergice apar rar și în urma adminisrării indelungate. Se manifestă prin leziuni cutanate, edeme, febră, eozinofilie și alte simptome .La apariția lor se administrează preparate antihistaminice. Administrarea orală, a dozelor mari de Brometronid – nou poate provoca disbacterioză intestinală care trece de la sine după excluderea preparatului.
Tinidazolul avînd toxicitate redusă nu provoacă intoxicări decît fiind administrat timp indelungat. În cazul supradozărilor semnificative pot apărea simptome dispeptice ca voma, diareea, ș.a. Aceste fenomene apar ca urmare a disbacteriozei din distrugerea microflorei anaerobe în organism, pe fonul lor apare candidomicoza cavității bucale și intesinale. Sunt posibile reacții alergice, erupții cutanate, prurit, febră. La apariția acestor simptome doza de preparat se micșorează sau se exclude. Dacă simptomele de intoxicare sunt pronunțate atunci se administrează preparate alcaline și diuretice. În cazul schimbărilor în formula sangvină (agranulocitoză, leucopenie ș.a.) se administrează, acidul nucleic, praparate de fier și furaje bogate în vitamine și proteine.
Acțiunea preparatului la administrare concomitentă cu cimetidina se majorează, iar cu fenobarbital și rifampicină se micșorează.
Prezentare Pungi triplexe a cîte 10 și 20 g; containere din polimer a cîte 20 și 100 g; pungi din polimer a cîte 100 și 400 g.
Condiţii de depozitare La loc uscat , ferit de lumină, la T 0+20 C.
Valabilitate 3 ani de la data producerii.
Brometronid nou

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON