ASD-2f

ASD-2

Fracțiunea 2 stimulatoare a stimulatoarelor antiseptice (ASD-2F) este destinată tratării și prevenirii bolilor sistemului tractului gastro-intestinal, sistemelor respiratorii și urogenitale, afecțiunilor cutanate și tulburărilor metabolice la animalele de fermă.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, cabaline, păsări.
Compoziţie Medicamentul conține acizi carboxilici, hidrocarburi alifatice, amine, amide, alchil benzeni, fenoli substituiți, compuși cu grupări sulfhidril active și altele, apă.
Utilizarea orală asigură efectul de activare asupra sistemului nervos central și vegetativ, promovează activitatea motrică a tractului gastrointestinal și secreția glandei digestive, sporește activitatea enzimelor digestive și tisulare, îmbunătățește penetrarea ionilor Na + și K + prin membranele celulare, sprijină normalizarea proceselor digestive și a aportului de nutrienți, Precum și creșterea rezistenței organismului natural.
Indicaţii Fracțiunea 2 stimulatoare a stimulatoarelor antiseptice (ASD-2F) este destinată tratării și prevenirii bolilor sistemului tractului gastro-intestinal, sistemelor respiratorii și urogenitale, afecțiunilor cutanate și tulburărilor metabolice la animalele de fermă, păsările de curte și animalele carnivore; Să promoveze activitatea sistemelor nervoase centrale și vegetative, să sporească rezistența naturală la animalele cu istoric de boli infecțioase și de invazie, precum și să stimuleze creșterea și dezvoltarea cultivatorilor de animale de fermă și păsări de curte.
Doze şi mod de administrare Administrarea orală a ASD-2F: se administrează cu apă potabilă înainte de alimentație.
Utilizarea externă a ASD-2F: administrați ca soluții de 15-20% preparate pe bază de soluție salină fiziologică sterilă sau apă fiartă.
Pentru a pregăti soluția medicală cu concentrația necesară, luați soluția sterilă ASD-2F ca 100%.
Vaci. Vaginita și placenta reținută (după îndepărtare): utilizați soluție 3-5% ASD-2F. Se încălzește la 40 ° C și se spală vaginul o dată pe zi în 4-5 zile (1,5-2 l soluție pe fiecare prelucrare). Dacă este deschis cervixul uterin, administrați 200-300 ml soluție în uter și îndepărtați-l imediat.Endometrita acută și cronică, miometrita și piometrita: dacă cervixul uterin este deschis, administrați 200-300 ml de soluție 15% ASD-2F (încălzită la 40 ° C) în cavitatea uterină și îndepărtați-o imediat. Utilizați un cateter cu retur pentru aceste scopuri. Efectuați o procesare o dată pe zi în 4-5 zile. Trichomonasis la vaci: împreună cu tratamentul etiotropic, administrați 20% soluție ASD-2F în vagin, utilizând seringa Janet cu tub de cauciuc și cateter special cu găuri terminale multiple. Efectuați tratamentul o dată pe zi în decurs de 5-7 zile (200-300 ml de soluție pe fiecare procedură).
Tricomonazia acută la tauri: împreună cu tratamentul etiotropic, se spală teaca prepucială cu soluție de 2-3% ASD-2F. Administrați 0,5-1,0 l utilizând un cateter conectat cu irigatorul Esmarch de un tub de cauciuc. Apoi, strângeți orificiul extern al mantalei prepuțului timp de 3-5 minute și masați ușor. Efectuați un tratament o dată pe zi în decurs de 5-7 zile.Bovine tampania: spate ASD-2F sau administrați o singură doză în pumn cu un tub gastric o dată sau de două ori pe zi până la 3 zile. Doza este listată în tabelul 1. În timpul tratamentului utilizați clisme călduroase, masaj de pumn și alte proceduri prevăzute pentru patologia dată.
Pentru a spori rezistența organismului împotriva factorilor de mediu nefavorabili, creșterea creșterii în greutate și scăderea mortalității la viței, ASD-2F din spate cu lapte sau apă potabilă (0,1 ml de ASD-2F pe 1 kg greutate corporală) luni.Purcei (7 zile – 2 luni): administrare individuală cu furaje (0,1 ml ASD-2F la 1 kg greutate corporală).
Pneumonie catarală, dispepsie, gastroenterocolită și gastroenterită la purcei: împreună cu tratamentul etiotropic, se administrează ASD-2F cu apă potabilă o dată pe zi cu 30-40 de minute înainte de hrănire. Dozele sunt prezentate în tabelul 1. Cursuri de tratament: cu 5 zile, 2-3 zile distanță, până la recuperare.

Concentrația intestinală a cailor: creșterea sau administrarea unică a ASD-2F cu un tub gastric. Dozele sunt listate în tabelul 1. În timpul tratamentului utilizați clisme călduroase, masaj abdominal și alte proceduri prevăzute pentru patologia dată. Repetați tratamentul, dacă este cazul. Suprapuneri de abdomen și abcese în spațiul submandibular și în alte zone ale corpului: după curățarea anterioară, spălați cavitățile abceselor cu soluție de ASD-2F de 15-20% sau introduceți tampoane inserate o dată pe zi în decurs de 7-9 zile până la curățarea rănilor din aspectul puroiului și granulației. Dispepsia, gastroenterocolita, gastroenterita și distrofia cauzată de afecțiunile digestive și metabolice: administrarea orală a ASD-2F o dată pe zi. Dozele unice sunt prezentate în tabelul 1. Cursuri de tratament: cu 5 zile, 2-3 zile distanță, până la recuperare. În scopul de a promova sistemul nervos central și vegetativ, spori rezistența naturală la animalele cu antecedente de boli infecțioase și de invazie, accelerează vindecarea pielii, în necrobaciloză, eczeme, dermatită și ulcer trofice, utilizați ASD-2F cu apă potabilă o dată pe zi. Dozele sunt enumerate în tabelul 1. Cursuri de tratament: cu 5 zile, 3 zile, până la recuperare.

Tabelul 1. Dozarea ASD-2F

Tipul și vârsta animalelor        Volumul de
ASD-2F, ml  Apă, ml
Bovine ≥3 ani

1-3 ani

<1 an

20-30

10-15

5-7

200-400

100-400

40-100

Ovine ≥1 an

0.5-1 an

<0.5 an

2-5

1-3

0.5-2

40-100

20-80

10-40

Cabaline ≥3 ani

1-3 ani

<1 year

10-20

10-15

5

200-600

200-400

100

Porcine ≥1 an

0.5-1 an

2-3 luni

5-10

2-5

1-3

100-200

40-100

20-80

Cîini >6 luni 2 40

Infecții letale: se spală cu soluție de 15-20% ASD-2F și apoi se aplică un pansament umezit cu ea. Tratament: o dată sau de două ori pe zi în 4-5 zile până la curățarea rănilor din puroi. Fistule, cavități abcese lăzute, flegmone: introduceți o duză de tifon umezită cu soluția de medicament și aplicați un pansament steril deasupra ei. Schimbați-l în fiecare zi până când se formează bancul de granulare.
Păsări de curte: se administrează pentru a crește rezistența organismului, pentru a promova creșterea și dezvoltarea; Succesul formării imunității; În apterioză; Pentru tratarea și prevenirea bolilor gastro-intestinale și respiratorii. De asemenea, acesta este utilizat pentru a crește capacitatea de ouă și pentru a preveni ovariosalpingita. Schemele și dozele de administrare sunt prezentate în tabelul 2.

Tabelul 2. Administrarea ASD-2F în industria păsărilor

Indicații Doza de ASD-2F Programul de administrare
Pui de o zi (pentru creșterea rezistenței, pentru dezvoltarea și formarea imunității) 35 ml pe 100 l de apă potabilă 7 zile succesiv, atunci

Cu 2 zile înainte și după imunizare

Pui, puieți, flapsuri, gâsculițe (pentru stimularea creșterii, pentru apterioză) 5 ml de soluție apoasă 10% pe 1 metru cub coteț Prelucrarea prin aerosoli (1, 10, 28 și 38 de zile); Expunere – 15 minute.
Prevenirea bolilor gastro-intestinale și creșterea rezistenței 3 ml pe 100 unități (15 ml de ASD-2F / 100 l de apă) Administrați cu apă potabilă în decurs de 7 zile succesiv
Boli respiratorii (inclusiv laringotraheita infecțioasă, bronșita infecțioasă a puiului, micoplasmoza respiratorie și colisepticemia) Păsări de curte crescatoare – 10 ml per 1000 unități (5,0 ml de

ASD-2F / 100 l de apă); Animale adulte – 30 ml la 1000 de unități (15 ml

ASD-2F / 100 l de apă)

Administrați cu apă timp de 5 zile succesiv
Găini ouătoare (pentru creșterea capacității de ouă și pentru prevenirea salpingitei ovariene) 35 ml pe 100 l de apă potabilă Administrați cu apă timp de 5-7 zile succesiv
Pui (pentru a promova creșterea și dezvoltarea) 0,1 ml pentru 1 kg greutate corporală Se administrează cu apă la fiecare zi înăuntru

1-2 luni

Contraindicaţii Sensinilitatea individuală crescută la componentele medicamentului.
 Precauţii Reacții adverse și complicațiile nu sunt în general observate.

Medicamentul nu exclude administrarea altor medicamente specifice sau simptomatice.

Laptele de muls și ouă pot fi utilizate fără restricție după administrarea medicamentului. Carnea animalelor sacrificate în mod obligatoriu poate fi utilizată și fără restricții.

Prezentare ASD-2F – flacon din plastic de 20 ml, sticlă de sticlă de 100 ml. Pachetul exterior – cutie. Sticlă de 1 l.

Vă informăm că ambalarea medicamentului ASD-2F cu 20 ml dintr-o sticlă de plastic într-o sticlă de sticlă întunecată a fost modificată pentru a îmbunătăți proprietățile farmaceutice.

Condiţii de depozitare Păstrați medicamentul într-un loc protejat de lumină și umiditate, inaccesibil pentru copii și animale, separat de alimente și furaje, la o temperatură de 4 până la 35 ° C.
 Valabilitate 2 ani de la data producerii.
ASD-2

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON