Asconazol

Asconazol

Preparatul medicamentos Asconazol se indică în tratamentul și profilaxia ascoferozei și aspergilozei la albini în perioada de primăvară pînă la culesul de bază și vara după extragerea mierii.

Descriere produs

Specie Albine.
Compoziţie În calitate de substanță activă preparatul conține : clotrimazol-3,2% și adjuvant: eter monoetilic.
Indicaţii Preparatul medicamentos Asconazol se indică în tratamentul și profilaxia ascoferozei și aspergilozei la albini în perioada de primăvară pînă la culesul de bază și vara după extragerea mierii.
Doze şi mod de administrare Asconazol se folosește în perioada de primăvară pînă la culesul de bază și vară după extragerea mierii. În perioada de primăvară și vară cu condiții nefavorabile pentru apicultură, Asconazol-ul se administrează în hrană. Pentru aceasta mai întîi se pregătește soluție concentrată prin diluarea a 1 ml de preparat în 50 ml de apă fiartă, caldă, care apoi se toarnă în 3 l de sirop călduț (35 -40 С ) sau (0,5 ml/50 ml apă , apoi în 1,5 l de sirop cald(35-40 C) pregătit în raport de 1:1 și se amestecă minuțios. Cu siropul primit se hrănesc albinile în raport de 300-400 ml la o familie, de 2-3 ori cu interval de 3-5 zile.
În perioada de vară Asconazol se folosește prin stropirea albinelor pe rame. Pentru aceasta în prealabil se pregătește soluție concentrată prin diluarea a 1 ml/50 ml apă fiartă caldă, care apoi se adaogă în 1 l de sirop cald (sau 0,5 ml/50 ml apă, apoi în 0,5 l sirop) preparat 1:4, se amestecă minuțios și cu ajutorul unui pulverizator de dispersie măruntă se stropesc ramele cu albini, pe ambele părți, în raport de 10-12 ml pentru o ramă.
Se prelucrează albinile de 2-3 ori, cu interval de 3-5 zile în prima jumătate a zilei, la T 0C mediului înconjurător nu mai jos de +10 C.
Contraindicaţii Se interzice folosirea preparatului mai tîrziu decît cu 14 zile pînă la începutul culesului, pentru evitarea conținutului de reziduri în miere.
Precauţii Mierea se dă în consum uman nu mai devreme decât peste 14 zile după administrarea preparatului.
Prezentare A cîte 0,5 și 1,0 ml, în fiole din sticlă, ambalate în blister din polimer.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalajul închis al producătorului, ferit de raze solare directe, separat de produse alimentare și furaje, la T (0 + 25  C).
Valabilitate 2 ani din data producerii.
Asconazol

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON