apidez_2-800x800

Apidez

Pentru tratamentul și prevenirea varroatozei albinelor.

Substanțele active ale medicamentului au un efect acaricid și respingător pronunțat împotriva formelor adulte de Varroa destructor.

Descriere produs

Specie Albine.
Compoziţie Apidez ca ingredient activ în 1 placă conține: timol – 60 mg, ulei esențial de brad – 80 mg; În aparență, medicamentul este o placă din lemn.
Indicaţii Pentru tratamentul și prevenirea varroatozei albinelor.

Substanțele active ale medicamentului au un efect acaricid și respingător pronunțat împotriva formelor adulte de Varroa destructor.

Doze şi mod de administrare Coloniile de albine sunt tratate primăvara (după prima inspecție a coloniilor de albine) și în perioada de vară-toamnă (după ce mierea este pompată), prin plasarea unor fâșii de medicament în stupi, la rata de 2 benzi pe 10-12 cadre de cuibărit. Pentru familiile mici (până la 6 rame), machete și miezuri, este suficientă o bandă, care este așezată în centrul cuibului. Înainte de utilizare, este necesar să faceți o gaură pe unul dintre capetele benzii, să înfigeți un știft prin ea și să fixați banda vertical exact în centrul străzii (în partea de mijloc) între cele două rame ale cuibului albinei . Într-o familie slabă, o bandă este atârnată între 3 și 4 faguri, într-o familie puternică – o bandă între 3 și 4, a doua bandă între 7 și 8 rame. Benzile sunt lăsate în familii pentru o perioadă de 3 până la 30 de zile, în funcție de numărul de puiet tipărit.
Contraindicaţii
Precauţii Este interzisă utilizarea medicamentului cu mai puțin de 14 zile înainte de începerea colectării principale de miere pentru a evita componentele medicamentului să intre în mierea comercializată. Deschideți ambalajul numai înainte de procesarea albinelor. Mierea colectată de familiile procesate este folosită în scris în mod obișnuit.
Prezentare Benzi în pungi de folie închise ermetic 10 bucăți.
Condiţii de depozitare A se păstra preparatul medicamentos în ambalaj închis al producătorului, aparte de produse alimentare și furaje, la locuscat, ferit de raze solare directe, la T0+5+250
Valabilitate 3 ani.
Apidez

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON