Antipar

Antipar 20 ml

În tratamentul bolilor provocate de (Costia, Chilodonella, Trichodina, Cryptocaryon, Apiosoma sp, Oodinium, Ichthyophthirius, Brooklyniella, Tetrahymena, Uronema, Trihofria, Ghirodactilus, Dactilogyrus, Saprolegnia).

Descriere produs

Specie Pești.
Compoziţie Preparatul conține formaldehidă – 10%, colorant organic verde de malachit – 0.2% și apă distilată, care acționează antiparazitar contra (Piscinoodinium, Ichthiophithirius multifiliis, Cryptocaryon irritans, Dactilogyrus, Ciliophora, Holotricha, Dinoflagelatta, Mastigophora, Ghirodactylus, Trihofria, Uronella, Tertahymena, Brooklynella, Oodinium, Trihodina, Chilodonella, Costia), antimicrobian şi antimicotic supra germenilor ce provoacă maladii la peşti.
Antipar favorizează cicatrizarea afecţiunilor traumatice la peşti.
Indicaţii În tratamentul bolilor provocate de (Costia, Chilodonella, Trichodina, Cryptocaryon, Apiosoma sp, Oodinium, Ichthyophthirius, rooklyniella,
Tetrahymena, Uronema, Trihofria, Ghirodactilus, Dactilogyrus, Saprolegnia).
Doze şi mod de administrare Preparatul Antipar se administrează prin metoda băilor de lungă şi scurtă durată. În scop preventiv se efectuiază băi de scurtă durată cu dministrarea preparatului în doză de 1 ml/10 l apă cu expoziţia – 3 ore. În scop curativ băile de scurtă durată se efectuiază de două ori, cu interval de 24 ore, în doză de 1 ml/10 l apă şi expoziţia de 3 ore sau băi de lungă durată 1 ml/50 l apă şi expoziţia de la 3 la 8 zile ( pînă la dispariţia simptomelor). În prealabil din acvariu ( bazin) nefavorabil căţiva peşti cu simptome vădite se mută într-un vas cu soluţia curativă ( 1 ml/10 l apă) şi se urmăresc timp de 15 minute.

În cazul neliniştii ( mişcări bruşte necoordonate) peştii se mută în apă curată. În lipsa complicaţiilor se îmbăiază toţi peştii din acvariu ( bazin). Pentru efectuarea procedurii peştele se prinde în juvelnic şi se amplasează în soluţia curativă pe 3 ore , la expirarea termenului , juvelnicul se mută în acvariu ( bazin) de bază în care se lasă pînă la următoarea prelucrare. După prelucrare finală peştele se eliberează din juvelnic.

Pentru tratarea peştilor sensibili şi a puietului se folosesc băi de lungă durată. În acest scop preparatul Antipar se întroduce în acavriu ( bazin )în doză de 1 ml/50 l apă, se deconectează iluminarea şi se îmbunătăţeşte aerarea. Pe arcursul tratamentului , peste fiecare 3 zile în apă se adaogă ½ din dozajul curativ.

Filtrele pe durată tratamentului nu se folosesc, plantele şi accesoriile nu se scot din acvariu. Temperatura în acvariu se menţine în limita +24 0 C+26 0 C şi ph 5,5-6,8. După tratamen apa din acvariu se inactivează fiind curăţată prin filtru cu carbune. La necesitate cura se repetă peste 5 zile. Pentru acvariul cu peşti bolnavi se repartizează inventar aparte ( minciog, hrănitoare, juvelnic, termometru, răzuitor ş.a.) În cazul supradozării la peşti apar dezichilibrări şi dereglări a coordonării mişcărilor( mişcări haotice). În aşa caz peştele se mută în vas cu apă curată.

Contraindicaţii La administrarea conform instrucţiunii reacţii adverse şi complicaţii nu apar. Nu se administrează concomitant cu săruri de argint, mercur şi cupru, antioxidanţi şi baze. Preparatul nu se recomandă pentru prelucrarea peştelui marfă.
Precauţii Se evită încălcarea schemei de tratament deoarce poate duce la diminuarea eficienţei. În cazul evitării unei îmbăieri ,ea trebuie efectuată cît de repede posibil în dozaj recomandat.
Hrănirea peştilor este posibilă peste 2 ore de la inceputul tratamentului, folosind
hrană vie. Hrana nefolosită se înlătură din acvariu.
Prezentare Soluţie de culoare albastru întunecat cu miros de formaldehid, ambalat în flacoane din polimer a cîte 15 ml.
Condiţii de depozitare A se păstra la loc uscat, ferit de lumină la temperatura 0-25ºC, aparte de produsele alimentare. A nu lăsa la indemîna copiilor.
Valabilitate 2 ani de la data producerii.
Antipar 20 ml

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON