antimedin-10-ml-84544482040736_small11

Antimedin

Antimedinul este prescris pentru câini și pisici, dacă este necesar, pentru a elimina efectele sedative și analgezice ale medicamentelor grupului α2-agonist (medetomidină, dexmedetomidină), precum și efectele secundare ale acestora asupra sistemelor cardiovasculare și respiratorii ale organismului.

Descriere produs

Specie Câini, pisici.
Compoziţie Soluţie injectabilă. Preparatul Antimedin R , în 1 ml conţine substanţe active: atipamezol hidroclorid 5 mg şi adjuvanţi: hidroclorid de sodiu, alcool benzilic şi apă pentru injecţii.
Indicaţii

Antimedin este utilizat pentru a elimina efectele sedative și analgezice ale medetomidinei la câini și pisici, precum și, dacă este necesar, elimina efectele secundare ale medetomidinei asupra sistemelor cardiovasculare și respiratorii. Antimedin este utilizat 15-60 minute după alfa2-agoniști. De obicei, efectul sedativ al medetomidinei sau al dexamedetomidinei este îndepărtat în 5-10 minute.

Doze şi mod de administrare Antimedin R se administrează animalelor i/muscular, o singură dată. În caz de efect sedativ de durată mai lungă, peste 10-15 min. administrarea se repetă.
Dozaj:
– la cîini dozajul de Antimedin R în ml, este egal cu dozajul medetomidinei administrat.
– la pisici dozajul de Antimedin R în ml este egal cu jumătate din dozajul medetomidinei administrat.Antimedin se foloseşte pentru inversarea efectului sedativ şi analgezic a a 2 -agoniştilor la cîini şi pisici, ca şi în cazul eliminării efectelor secundare asupra sistemului cardio-vascular şi respirator. Antimedin R se administrează peste 15-60 min după a 2 -agonişti. Ca regulă acţiunea sedativă a medetomidinei şi dexmedetomidinei se neutralizează peste 5-10 min.
Contraindicaţii Contraindicația pentru utilizarea Antimedinului este o sensibilitate individuală crescută a animalului la componentele medicamentului, insuficiență cardiacă, afectarea ficatului sau a funcției renale. Antimedin nu trebuie utilizat pentru a elimina efectele sedative ale medicamentelor altor grupuri farmacologice.
Precauţii

Antimedin nu este destinat utilizării animalelor productive.

Nu este permis amestecarea medicamentului Antimedin în aceeași seringă cu alte medicamente. Utilizarea de antagoniști ai receptorilor α2-adrenergici împreună cu anticolinergici sau medicamente cu efect cronotropic pozitiv poate provoca tahicardie excesivă.

Prezentare Medicamentul este produs în sticle de culoare închisă 5, 10, 20, 50 și 100 ml, sigilate cu dopuri de cauciuc cu capace de aluminiu. Fiecare flacon este ambalat într-o cutie de carton complet cu instrucțiuni de utilizare.
Condiţii de depozitare A se păstra preparatul medicamentos în ambalaj închis al producătorului, aparte de produse alimentare și furaje, la locuscat, ferit de raze solare directe, la T0+5+250
Valabilitate 3 ani din data producerii, după deschiderea flaconului – 30 zile.
Antimedin

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON