amitan

Amitan 2ml fiola

Amitan-ul se folosește pentru tratamentul carnivorelor ( cîini, pisici, animale de blană) în cazul entomozelor (invazii de purici, păduchi malofa: și hematofagi), sarcoptoidozelor ( otodectoză, sarcoptoză, notoedro^^- demodecoză ca și pentru combaterea căpușelor ixode.

Descriere produs

Specie Cîini, pisici.
Compoziţie Soluție pentru uz extern. Preparatul Amitan conține în calitate de substanță activă amitraz – 10%, în calitate de adjuvant – emulgator neonol AF 10 sau OP – 7(OP-10) – 15%, alcool etilic – 15% și ortoxilol pînă la 100%. Se prezintă preparatul ca o soluție omogenă uleioasă, transparentă de culoare pal-gălbuie. Preparatul se omogenizează cu apă, formînd emulsie de culoare albă.
Indicaţii Amitan-ul se folosește pentru tratamentul carnivorelor ( cîini, pisici, animale de blană) în cazul entomozelor (invazii de purici, păduchi malofa: și hematofagi), sarcoptoidozelor ( otodectoză, sarcoptoză, notoedro^^- demodecoză ca și pentru combaterea căpușelor ixode.
Doze şi mod de administrare Pentru prelucrarea cîinilor și pisicilor în cazul entomozelor și combaterea căpușelor ixode, se pregătește din prealabil emulsie de 0,5%, pentru asta Amitan-ul se adaogă în apă, în raport de 1: 200. Cu emulsia primită blana animalului se umectează bine, masînd ușor toată suprafața corpului, evitînd tunicile mucoase. Peste 5-7 minute, blana se piaptănă și se usucă. Prelucrări repetate se efectuiază la indicația medicului veterinar, dar nu mai des de 1 dată în 10 zile. Pentru prevenirea invaziei repetate de purici, animalelor li se schimbă așternutul și se prelucrează cu emulsie de 1% de Amitan (diluția în apă 1:100) prin stropire cu dispersie măruntă în raport de 20ml/m . Timp de 3
zile nu se permite contactul cu așternutul prelucrat, după termenul limită se spală cu detergent. Animalele de blană se stropesc cu emulsie de 0,5% de Amitan (diluția 1:200) cu stropitori de tip “ Rosinka” pînă la unectarea totală a blăniței. Prelucrarea se efectuiază în cuști, prin peretele de plasă, direcționînd jetul de la distanța de 17-20 cm, la temperatura aerului +20+25°C și umiditatea relativă a aerului de 50-60%. Prelucrări repetate se efectuiază la indicația specialistului entomolog.

In cazul de sarcoptoză la carnasiere, de notoedroză sau demodecoză se folosește emulsie de 1% de Amitan(l: 100) care se aplică cu un tampon pe suprafețele afectate dar curățate de cruste, uniform distribuind de la periferie spre centru ocupînd din pielea limitrofa sănătoasă 1 cm. Se efectuiază de la 2 la 5 prelucrări cu interval de 5 zile, pînă la însănătoșirea animalului, care se confirmă prin două rezultate negative a investigațiilor acarologice de laborator. Animalele cu suprafețe afectate mari, se prelucrează în două etape cu interval de o zi, prelucrînd mai întîi o parte a corpului, apoi cealaltă. Pentru a avita lingerea de pe suprafața prelucrată, animalului i se îmbracă botniță, care se scoate peste 15-20 minute de la aplicarea emulsiei. In caz de otodectoză ( rîie auriculară) a animalelor de blană, cîinilor și pisicilor, în pavilionul urechii curățat din prealabil, se picură cîte 3-6 picături de emulsie de 1% (în dependență de talia animalului; diluția 1:100). Cu scop de prelucrare a întregului pavilion urechea se masează bine. Prelucrările se efectuiază de două ori cu interval de 5-7 zile. In cazuri grave de otodectoză, complicat cu otită, se mai indică preparate antibacteriene sau antiinflamatorii. In caz de necesitate tratamentul se repetă. Emulsia obținută se aplică în ambele urechi chiar dacă simptome vădite sunt numai în una.

 Indicaţii speciale  Se interzice administrarea amitanului pe mucoase. Suspenzia este nestabilă de aceea se va folosi timp de 10-15 min după diluare folosind inventar de protecţie individuală (mănşi de latex sau cauciuc) iar timpul de lucru să nu fie mai mult de 6 ore. Se interzice în timpul lucrului de folosit produse alimentare, apă sau de fumat.
Contraindicaţii Nu este cazul deoarece nu este toxic, este uşor suportabil, nu are acţiune alergică şi iritantă şi se inactivează repede. Nu poluează mediul înconjurător.
Prezentare Este ambalat în fiole din sticlă a cîte 2 ml și în flacoane de sticlă sau polimer a cîte 2; 5; 10 și 20 ml cu dopuri din cauciuc și capace din aluminiu. Ambalajul secundar este cutia de carton cu 10 fiole sau flacoane și instrucțiune.
Condiţii de depozitare La loc uscat ferit de lumină la T`camerei aparte de produse alimentare sau surse de încălzire. A nu lăsa la îndemîna copiilor.
Valabilitate 3 ani.
Amitan 2ml fiola

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON