2_7f7398c4fbf2

Amit forte

Preparatul Amit forte se indică în cazul afectării cîinilor şi pisicilor de sarcoptoză, notoendroză, otodectoză şi demodecie.

Descriere produs

Specie Cîini, pisici
Compoziţie Soluţie  omogenă incoloră sau de culoare galbenă, de uz extern pentru tratamentul cîinilor şi pisicilor în cazul sarcoptoidozelor şi demodeciei. În calitate de substanţe active – fipronil – 0,1% , dimedrol – 0,5% şi adjuvanţi.
Amit forte posedă acţiune acaricidă faţă de stadiile larvale şi adulte ale căpuşelor sarcoptoide şi demodecice inclusiv Sarcoptes canis,Otodectes cynotes, Notoedres cati şi Demodex canis care parazitează la cîini şi pisici.
În urma aplicării externe a preparatului , fipronilul din compoziţie nu se absoarbe în sistemul sanguin dar se acumulează în epidermă, foliculii piloşi si glandele sebacee ale animalului şi acţionează acaricid timp îndelungat.
Mecanismul de acţiune a fipronilului constă în blocarea GABA (acidului gama-aminobutiric) şi dereglarea impulsului nervos la nivelul sinapsei interneuronaleastfel provocînd paralizia şi moartea parazitului.
Dimedrolul este un blocator al receptorilor H1 – histaminici, posedă acţiune antihistaminică, colinolitică, intiinflamatoare şi de
anestezie topică.
Adjuvanţii sporesc  pătrunderea fipronilului în locurile de localizare a parazitului, diminuiază procesul inflamator şi  regenerează ţesuturile afectate.
Indicaţii Preparatul Amit forte se indică în cazul afectării cîinilor şi pisicilor de sarcoptoză, notoendroză, otodectoză şi demodecie.
Doze şi mod de administrare În cazul afectării de demodecie şi sarcoptoză a cîinilor, în notoendroza pisicilor – preparatul se aplică uniform pe suprafaţa afectată curăţată de cruste, în strat subţire, în doză de 0,5 ml/kg masă vie, de la periferie spre centru, cuprinzînd 1 cm din ţesut limitrof. Se evită lingerea suprafeţei prelucrate timp de 15-20 min.

Prelucrarea se efectuiază de 2-5 ori, cu interval de 5 zile, pînă la însănătoşirea animalului ceia ce se adevereşte cu două rezultate negative a examenului de laborator. Animale cu suprafeţe mari afectate se prelucrează în două rate cu interval de o zi şi se aplică mai întîi pe o parte a corpului , apoi pe cealălaltă. În cazul acarozelor complicate cu infecţii bacteriene se recomandă administrarea imunomodulatoarelor şi preparatelor antibacteriene.
În cazul otodectozei( rîei auriculare) la cîini şi pisici, canalul se curăţă de cruste cu un tampon îmbibat cu preparat, apoi se picură cite 3-4 picături (în dependenţă de dimensiunile urechii).

Pavilionul urechii şi baza lui se masează uşor. Pentru evitarea stropilor (la scuturarea din cap a animalului) e de dorit să fie fixat capul pentru cîteva minute, picăturile de pe blana animalului se şterg minuţios. Administrare se efectuiază de 2 ori cu interval de 3-5 zile. În cazul otitelor se indică preparate antibacteriene şi antiinflamatoare. La necesitate cura de tratament se repetă. Se picură în ambele urechi, chiar dacă este afectată numai una.

Contraindicaţii Preparatul este contraindicat animalelor bolnave de boli infecţioase, gestante şi în lactatie, de asemeni caţeilor şi pisicilor cu vîrsta pîna la 2 luni.
Prezentare Flacoane-picurători din polimer a cite 15,20 şi 30 ml
Condiţii de depozitare În ambalaj original închis, la loc uscat, ferit de lumină, aparte de produse alimentare şi furaje, la T0 0+250C.
Amit forte

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON