2_7f7398c4fbf2

Amit forte

Preparatul Amit forte se indică în cazul afectării cîinilor şi pisicilor de sarcoptoză, notoedroză, otodectoză şi demodecie.

Descriere produs

Specie Câini, pisici
Compoziţie Preparatul Amit forte în 1 ml conţine în calitate de substanţă activă – fipronil – 1,0 mg, dimedrol – 5,0 mg diflubenzuron – 0,5 mg şi în calitate de adjuvanţi dimetilsulfoxid – 80 mg şi polietilenglicol 200 – pînă la 1 ml.
Indicaţii Amit forte se foloseşte la tratamentul cîinilor şi pisicilor în cazul sarcoptozei, notoedrozei,otodectozei, heiletiozei şi demodecozei.
Doze şi mod de administrare În caz de sarcoptoză, heiletioză sau demodecoză la cîini, notoedroză- la pisici, Amit forte se aplică local pe suprafaţa afectată, curăţată de cruste în raport de 0,5 ml/kg masă corp, uniform prelucrînd toată suprafaţa afectată şi 1 cm de ţesut limitrof, de la periferie spre centru.         Pentru evitarea lingerii preparatului de pe suprafaţa corpului, animalului i se îmbracă botniţa sau  guler de protecţie care se scot peste 15-20 min după prelucrare.
Prelucrarea se efectuiază de 2-5 ori cu interval de 5-7 zile, pînă la dispariţia simptomelor care se adevereşte cu două rezultate negative a investigaţiilor acarologice de laborator.
Animalele cu suprafeţe mari afectate se prelucrează în două prize cu interval de o zi, aplicînd soluţia mai întîi pe o parte a corpului, apoi pe cealaltă.
În cazul acarozelor complicate cu infecţie bacteriană, se recomandă administrarea preparatelor imunomodulatoare şi antibacteriene conform instrucţiunii de administrare.În otodectoze ( rîie auriculară) la cîini şi pisici, pavilionul urechii se curăţă de cruste, apoi se picură în fiecare ureche cîte 3-4 picături ( în dependenţă de talia animalului). Pentru o prelucrare totală şi minuţioasă , pavilionul urechii se îndoaie şi se masează la bază. Pentru evitarea stropirii ( la scuturarea din cap), animalului timp de cîteva minute i se fixează capul iar la nimerirea preparatului pe blană, ea se şterge.
Aplicările se efectuiază de două ori cu interval de 7-10 zile. În cazuri grave,complicate cu otite, se indică preparate antibacteriene şi antiinflamatoare conform instrucţiunilor de administrare. În caz de necesitate cura de tratament se repetă.
Amit forte se picură în ambele urechi, chiar la afectarea numai uneia.
Contraindicaţii Se evită devierile de la schema de bază a aplicării preparatului, deoarece asta poate duce la diminuarea eficienţei lui. În caz de omitere a unei prelucrări, ea se face cît de repede posibil în aceeaşi doză.
La aplicarea preparatului Amit forte conform instrucţiunii date, reacţii adverse şi complicaţii nu apar. În caz de hipersensibilitate individuală a animalului la componenetele preparatului , aplicarea se stopează.
Amit forte nu se aplică concomitent cu alte acaricide.
Preparatul Amit forte nu se indică animalelor productive.
Prezentare Se prezintă preparatul ca o soluţie incoloră sau pal-gălbuie.
Amit forte se produce în pipete-picurători şi flacoane-picurători din polimer, în flacoane din sticlă, care se ambalează în cutii de carton împreună cu instrucţiune.
Condiţii de depozitare A se păstra Amit forte în ambalaj închis al producătorului, la loc uscat, ferit de lumină, aparte de produse alimentare şi furaje, la T0C 0+250C…
Amit forte

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON