ca1fc64e60f30b099c2120aba6fb1a17

Alezan pastă

Este recomandat pentru dehelmintizarea cabalinelor de nematode (delafondioză, gastrofiloză, alfortioză, dictiocauloză, parascarioză, strongiloză, strongiloidoză, setarioză) şi cestode (anaplocefalidoză)

Descriere produs

Specie Cabaline
Compoziţie Preparatul conţine:
praziquqntel – 10 %, ivermectină – 2 %
adjuvanţi:
lactoză, tvin-80, sorbitol, polivinilpirolidon, jelatină şi apă distilată.Preparatul are acţiune accentuată nematocidă asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a urmatorilor paraziţi : Delafondia vulgaris , Alfortia edentatus , Dictyocaulus arnfieldi , Parascaris equorum , Strongylus equinus , Strongylloides westeri  şi Setaria equine .

Datorită praziquantelului are acţiune asupra tuturor stadiilor de dezvoltare a cestodelor inclusiv Anoplocephala magna , A. perfoliata şi Paranoplocephala mamillana ce parazitează la cabaline . Ivermectină acţioneaza asupra fluxului ionilor de clor prin membrana celulei nervoase şi musculara a parazitului. Punctele de bază ţintite sunt canalele glutamate – sensibile şi receptorii acidului gama-aminibutiric. Dereglarea fluxului de clor duce la diminuarea transmiterii impulşilor nervoşi şi ca urmare paralizia şi moartea parazitului. Mecanismul de acţiune a praziquantelului include în sine inhibarea fumaratreductazei , dereglarea permeabilităţii membranei celulare şi inervarea neuro-musculară ceea ce duce la paralizia şi moartea helmintului. Concentraţia maximală a preparatului în sînge se observă la 6 ore după administrare per os .

Indicaţii Este recomandat pentru dehelmintizarea cabalinelor de nematode (delafondioză, gastrofiloză, alfortioză, dictiocauloză, parascarioză, strongiloză, strongiloidoză, setarioză) şi cestode (anaplocefalidoză) şi în invazii mixte provocate de nematode, cestode şi larve de tăuni.
Doze şi mod de administrare
Indicaţii                  Schema prelucrărilor
Strongiloidoză, delafondioză, alfortioză, strongiloză. În timpul păşunatului, 1 dată la 2 luni.
Trihonematoze În timpul păşunatului de 2 ori ( primăvara şi toamna)
Parascaridoză, oxiuroză În timpul stabulaţiei 1 dată la 2 luni
Gabronematoză, draişioză Conform  indicaţiilor primăvara, vara şi toamna
Parafilarioză, setarioză, onhocercoză În gospodării nefavorabile 1 dată în lună în timpul zborului intensiv a insectelor.
Anoplocefalidoze Conform  indicaţiilor primăvara, vara şi toamna
Gastrofiloză Conform indicaţiilor septembrie – noiembrie.

În scop preventiv şi curativ preparatul se administrează intern, o singură dată conform masei corporale, dozajul de baza fiind  1 gr – 100 kg m.vie. Pasta se aplică pe baza limbii din seringă – dozator apoi pe cîteva clipe capul animalului se ridică. Volumul preparatului calculat se fixează miscînd rotila pe scara seringii. Fiecare gradaţie corespunde  1 gr pastă.

În scop preventiv animalele se dehelmintizează 1 dată  în lună (sub controlul ovo-  şi larvoscopiei) în doză curativă (1 gr – 100 kg m. corp.) Preparatul este uşor suportat de cai de toate vîrstele şi rasele. Înainte de prelucrări în grup, fiecare partidă de preparat se testează pe un grup de animale (5-7 cap.). În lipsa complicaţiilor pe parcursul a 3 zile, se recurge la dehelmintizarea şeptelului  întreg .

 Indicaţii speciale  În caz de supradozare poate apărea hipersalivaţie, sporirea frecvenţei de urinare şidefecare, ataxie. În cazul hipersensibilităţii individuale şi apariţia reacţiilor alergice, se indică preparte antihistaminice şi simptomatice. Preparatul “ Alezan” nu se administrează concomitant cu alte antihelmintice.
Contraindicaţii Sacrificarea pentru consum uman nu mai devreme de 20 zile de la ultima administrare.  Carcasele  primite pîna la termenul limită se folosesc în hrana carnasierilor.
Prezentare Seringă – dozator 6,0 gr. Ambalaj extern – cutie din carton .
Condiţii de depozitare A se păstra (lista B) la loc ferit de lumină şi umiditate. A nu se lasă la îndemîna copiilor şi animalelor, aparte de produse alimentare şi furage , la T`0+20`C.
Termen de valabilitate-2 ani…

 

Alezan pastă

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON