9

Alben forte 1L

Alben forte aparține grupului de medicamente anthelmintice combinate cu un spectru larg de acțiune. Albendazolul, care face parte din preparat, este activ împotriva nematodelor mature și imature ale tractului gastro-intestinal și a plămânilor, precum și a cestodelor și a trematodelor mature.

Descriere produs

Specie Porcine, căprine, ovine, păsări, bovine.
Compoziţie Preparatul Alben forte se produce sub formă de suspensie perorală de culoare gri deschisă cu albendazol (50 mg/cm3) şi oxiclozanid (37,5 mg/cm3) în calitate de substanţe active şi adjuvanţi: tvin-80, nipagină, nipazol, lactoză şi apă distilată. Pe parcursul păstrării suspensia se stratifică, dar în urma agitării se omogenizează uşor.
Indicaţii Alben forte se indică în dehelmintizările VMC, ovinelor, caprinelor, porcinelor, găinilor, gîştelor şi raţelor în nematodoze, cestodoze şi trematodoze.
Doze şi mod de administrare Rumegătoarelor se administrează peroral, 1 dată, individual în următoarele doze

  • În nematodozele tractului gastrointestinal( hemonhoză, bunostomoză, esofagostomoză, nematodiroză, ostertagioză, habertioză, cooperioză, strongiloidoză, trihostrongiloză, trihocefaloză, neascarioză), nematodoze pulmonare (dictiocauloză, protostrongiloză, miulerioză, cistocauloză) şi cestodoze( moniezioză, avitelinoză, tizaniezioză) în doză de  1 ml/5 kg masă vie.
  • În trematodoze ( fascioloză, dicrocelioză, euritremoză şi paramfistomatoză) – 1,25 ml/5 kg masă vie.

Porcinelor în nematodoze ( ascaridoză, esofagostomoză, metastrongiloză, trihocefaloză, strongiloidoză) şi fascioloză, preparatul se administrează peroral, 1 dată, individual în doză de 1 ml/ 5 kg masă vie.
Gîştelor, raţelor şi găinilor în nematodoze( hanguleterachidoză, ascaridioză, heterachidoză), trematodoze( echinostomatidoze, prostohonimoze) şi cestodoze(drepanidotenioză, himenoleptidoză, raietinoză), preparatul se administrează în doză de 1ml/ 5 kg masă a păsării, 2 zile consecutiv, individual sau în grup în hrana de dimineaţă. Cantitatea necesară de preparat se înglobează în furaj, din raportul de 50 gr la 1 cap.

Contraindicaţii Nu se administrează găinilor ouătoare, deoarece se acumulează în ouă, animalelor cu boli infecţioase, caşexice, masculilor şi femelelor în perioada de montă, oilor, caprelor şi scroafelor în prima jumătate a gestaţiei, vacilor în primul trimestru.
Prezentare Flacoanele de 100 ml. Canistre de plastic de 1 litru.
Condiţii de depozitare A se păstra în ambalaj închis, în regim „Separanda”, la loc uscat, ferit de lumină, aparte de produse alimentare şi furaje, la T0 0+200C.
Timp de asteptare Sacrificarea pentru consum uman a VMC, ovinelor, caprinelor şi porcinelor  – peste 14 zile, a păsărilor – peste 5 zile după dehelmintizare. Consumul laptelui – peste 4 zile după dehelmintizare. Carcasele şi laptele obţinute pînă la expirarea termenului limintă se utilizează în hrana carnasierelor.
 Valabilitate  2 ani.
Alben forte 1L

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine
Insecte

DOZATRON