9

Alben forte 1L

Alben forte aparține grupului de medicamente anthelmintice combinate cu un spectru larg de acțiune. Albendazolul, care face parte din preparat, este activ împotriva nematodelor mature și imature ale tractului gastro-intestinal și a plămânilor, precum și a cestodelor și a trematodelor mature.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine,caprine, porcine, găine , gîşte şi raţe.
Compoziţie Alben forte în calitate de substanţă activă, în 1 ml conţine:
albendazol – 50 mg, oxiclozanid – 37,5 mg şi adjuvanţi: tvin-80 – 5 mg, nipagin – 0,3 mg, lactoză – 5 mg şi apă distilată – pînă la 1 ml.
Indicaţii Alben forte se indică pentru dehelmintizarea bovinelor, ovinelor,caprinelor, porcinelor, găinelor , gîştelor şi raţelor în nematodoze,cestodoze şi trematodoze.
Doze şi mod de administrare  

Rumegătoarelor, preparatul se administrează per oral, 1 dată,individual în doză de:

  • În tematodoze a tractului gastrointestinal (hemonhoză, bunostomoză, esofagostomoză, nematodiroză, habertioză, cooperioză, strongiloidoză, trichostrongiloză, trichocefaloză, neoscarioză), nematodoze pulmonare ( dictiocauloză, miulerioză, cistocauloză) şi cestodoze ( moniezioză, avitelinoză, tizaniezioză) în doză de 1 l/5 kg masă corp;
  • În trematodoze ( fascioloză, dicrocelioză, euritremoză şi paramfistomidoză), ca şi în ostertagioză şi protostrongiloză – 1,25 ml/5 kg masă corp.

Porcinelor în nematodoze ( ascaridoză, esofagostomoză,metastrongiloză, trichocefaloză, strongiloidoză) şi fascioloză, preparatul se administrează, 1 dată, individual, în doză de
1,0 ml/5 kg masă corp.
Gîştelor, raţelor şi găinilor în nematodoze ( ganguleterachidoză, ascaridioză, heterachidoză), trematodoze ( echinostomatidoză, prostogonimoză) şi cestodoze ( drepanidoteniioză, himenolepidoză, raietinoză), preparatul se administrează în doză de 1 ml/5 kg masă corp, două zile consecutiv, individual sau în grup ( nu mai mult de 100 cap), în combifuraj dimineaţa. Cantitatea necesară de preparat calculată, se omogenizează  în furaj, în raport de 50 gr la un cap.
Înainte de administrare suspensia se agită.
Înainte de  dehelmintizare în masă, fiecare serie de preparat se testează pe un grup nu prea mare de animale ( 5-10 cap). În lipsa complicaţiilor timp de 3 zile, se recurge la prelucrarea şeptelului întreg.

Contraindicaţii Reacţii adverse şi complicaţii în urma administrării preparatului Alben forte conform instrucţiunii nu sunt. În rare cazuri sunt posibile reacţii individuale ( salivaţie, diaree ş.a.), care trec de la sine şi nu necesită terapie specială.
Prezentare Alben forte se produce ambalat a cîte 5; 10; 20; 50; 60; 100 şi 200 ml în  flacoane din sticlă şi polimer, a cîte 500 şi 1000 ml în sticle din polimer; a cîte 2,5; 4 şi 5 l în canistre din polimer. Flacoanele a cîte 5; 10; 20; 50 şi 60 ml au ambalaj secundar – cutie din carton.
Condiţii de depozitare A se păstra Alben forte în ambalaj închis al producătorului, la loc uscat, ferit de lumină, aparte de produse alimentare şi furaje, la T0C 0+200C.
Timp de asteptare Sacrificarea bovinelor, ovinelor, caprinelor şi prcinelor pentru consum uman se permite nu mai devreme decît peste 20 zile, a păsărilor – nu mai devreme decît peste 5 zile după dehelmintizare.
Laptele se permite în consum nu mai devreme decît peste 4 zile după administrare. Laptele şi carcasele obţinute pînă la termenul limită, se dau în hrana animalelor de blană.
 Valabilitate Valabilitatea preparatului cu respectarea condiţiilor de păstrare în ambalaj închis al producătorului – 2 ani din data producerii.Se interzice administrarea preparatului cu termen expirat…
Alben forte 1L

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON