ciprovet-5-inj

Ciprovet 5% injectabil

  • Antimicrobian cu spectru larg de acțiune bactericidă și acțiune cruțătoare pentru celulele organismului datorită conținutului de acid succinic.

Descriere produs

Specie Bovine, ovine, caprine, porcine, câini, pisici
Compoziţie
  • Ciprovet 5% injectabil în calitate de substanță activă conține ciprofloxacină – 50 mg/ml și adjuvanți: acid succinic, trilon B și apă pentru injecții.
Indicaţii
  • Ciprovet 5% injectabil se indică în scop curativ bovinelor, ovinelor, caprinelor, porcinelor, câinilor și pisicilor în cazul bolilor infecțioase de etiologie bacteriană atractului gastro-intestinal, căilor respiratorii, tractului urogenital, a articulațiilor, țesuturilor moi și a necrobacteriozei, infecția ombilicală, bronhopneumonie, colibacterioză, salmoneloză, pasteureloză, micoplazmoză și alte infecții primare și secundare agenții patogeni a căror sunt sensibili la ciprofloxacină, în tratamentul rinitei atrofice și a sindromului mastit-metri-agalaxie(MMA) la porci.
Doze şi mod de administrare
  • Ciprovet 5% injectabil se administrează animalelor agricole subcutan sau intramuscular în doză de 1 ml/10 kg masă corp ( 5 mg ciprofloxacină /1 kg masă corp), 1 dată în zi, timp de 3-5 zile, porcinelor cu sindromul MMA timp de 2 zile, câinilor și pisicilor timp de 5-10 zile.
  • Volumul maximal de Ciprovet 5% injectabil admis spre inoculare înr-un punct nu trebuie să depășească la bovine – 15 ml, porcine – 10 ml, ovine și viței – 5 ml, purcei-2,5 ml, cîini – 2 ml și pisici – 1 ml.
Contraindicaţii
  • Contraindicații către administrare poate servi sensibilitatea individuală sporită la componentele preparatului ( inclusiv în anamneză), dereglări în funcția ficatului și a rinichilor.
  • Cățeilor și motănașilor în primul ani de viață pînă la finisarea perioadei de creștere. Se interzice administrarea preparatului animalelor în lactație, laptele cărora se dă în consum uman.
Precauţii
  • Sacrificarea pentru consum uman a bovinelor se permite nu mai devreme decît peste 28 de zile, a porcinelor – nu mai pițin de 14 zile de la ultima administrare a preparatului Ciprovet 5% injectabil. Carcasele animalelor sacrificate înainte de expirarea termenului limită, poate fi folosită în hrana animalelor de blană.
Prezentare
  • Se produce preparatul Ciprovet 5% injectabil ambalat a cîte 10, 20, 50, 100 și 200 ml în flacoane din sticlă întunecată cu volum corespunzător, care se astupă cu dop din cauciuc și capac din aluminiu. Flacoanele a cîte 10, 20, 50 ml sunt plasate în cutii cu instrucțiune. Fiecare unitate este dotată cu instrucțiune.
Condiţii de depozitare
  • A se păstra preparatul în ambalaj închis al producătorului, la loc uscat, ferit de raze solare directe, aparte de produse alimentare și furaje, la T0C 5 – 250
Valabilitate 2 ani din data producerii, după deschiderea flaconului – 21 zile.
Ciprovet 5% injectabil

Calculator de doze

Selctează specia
Selctează specia
Accesorii
Albine
Insecte
Bovine
Cabaline
Câini
Caprine
Iepuri
Ovine
Păsări
Peşti
Rozătoare
Pisici
Porcine

DOZATRON